Πήρε… εκδίκηση με νέα «τριάρα η η Μίντιλαντ

Άλλη μία νίκη με σχετική ευκολία πήρε η Μίντιλαντ, προσεχής αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Δανίας επικράτησε εκτός έδρας με 3-1 της Σοντερίσκε χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, δείχνοντας παραγωγική μπροστά και με κενά πίσω.

Αυτή ήταν η τρίτη νίκη (δεύτερη σερί) με σκορ 3-1 πέτυχε η Μίντιλαντ στο πρωτάθλημα Δανίας, καθώς πέρασε από την έδρα της Σοντερίσκε, παίρνοντας εκδίκηση από την συγκεκριμένη ομάδα, η οποία πέρυσι της… στέρησε το Τσάμπιονς Λιγκ!

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού έχει σε 4 αγωνιστικές τρεις νίκες με 3-1 (έχει επικρατήσει ακόμα της Μπρόντμπι και της Ράντερς εντός), ενώ έχει χάσει στην έδρα της πρωταθλήτριας Άαλμποεργκ με 2-0… Η Μίντιλαντ παρατάχθηκε σε σχηματισμό 4-2-3-1. Τερματοφύλακας έπαιξε ο Χάουγκααρντ, ένας ασταθής γκολκίπερ που φέρει ακέραια ευθύνη για το γκολ που δέχθηκε η ομάδα του. Δεξιό μπακ ξεκίνησε ο αρχηγός Μπακ Νίλσεν, ένας «βαρύς» παίκτης που του αρέσει να ανεβαίνει αλλά έχει αργές επιστροφές. Ο Νίλσεν χτύπησε στο πρώτο ημίχρονο και τελικά αντικαταστάθηκε στο 64’ από τον Ρόμερ, έναν παίκτη χωρίς κάτι φοβερό. Αριστερό μπακ αγωνίστηκε ο Λαούριντσεν που παίζει πάνω – κάτω και κρατάει αξιοπρεπώς τη θέση του. Στόπερ είναι δύο παίκτες χωρίς ταχύτητα και με κακό χειρισμό μπάλας, ο ψηλός Μπανγκάαρντ και ο πρώην παίκτης του Άρη, Ντικό. Όταν πιέζονται με τη μπάλα στα πόδια έχουν σοβαρό θέμα. Στα χαφ η δυάδα με τους «κόφτες» αποτελείται από τους Πόουλσεν και Ουζοτσούκβου, δύο ικανούς μέσους που τρέχουν πολύ.

Ο Πόουλσεν είναι πιο δημιουργικός ενώ ο Νιγηριανός είναι «τρεχαντήρι». Στα άκρα έπαιξε δεξιά ο ταχύς Σίστο και αριστερά ο διεισδυτικός Ιγκμπούν. Θέλουν προσοχή, ειδικά ο δεύτερος. Σύνθετο ρόλο έχει ο Σουηδός Άντερσον που δημιουργεί αλλά και «τρυπώνει» στην αντίπαλη περιοχή. Στην κορυφή παίζει ο Ρασμούσεν, ένας κλασικός σέντερ φορ που ξέρει να «σπάει» τη μπάλα αλλά και να βρίσκεται σε θέση βολής.

Το σκορ άνοιξε στο 43’ ο Άντερσον με πλασέ εντός περιοχής μετά από πάσα του Ιγκμπούν.
Στο 54’ ο Ιγκμπούν σκόραρε με κεφαλιά – ψαράκι μετά από φάουλ του Πόουλσεν. Το σκορ μειώθηκε στο 60’ από τον Αμπσάλονσεν με μακρινό πλασέ από πλάγια δεξιά μετά από άστοχη έξοδο του Χάουγκααρντ. Το τελικό 3-1 πέτυχε στο 76’ ο Μπανγκάαρντ με κοντινή προβολή.

Να αναφέρουμε πως πέρυσι την τελευταία αγωνιστική η Σοντερίσκε φιλοξένησε την Μίντιλαντ, και ούσα αδιάφορη της στέρησε το Τσάμπιονς Λιγκ. Την κέρδισε με κέρδισε με 3-1, ενώ στη Μίντιλαντ έκανε και το «Χ». Έτσι βγήκε 2η η Κοπεγχάγη!

Η Μίντιλαντ έπαιξε με τους: Χάουγκαρντ, Μπακ (64’ Ρόμερ), Μπάνγκααρντ, Ντίκοχ, Λαούριντσεν, Ουζοτσούκβου, Άντερσον, Πόουλσεν, Σίστο (88’ Σβιατσένκο), Ιγκμπούν (75’ Ονουάτσου), Ρασμούνσεν.
 

Σχετικά άρθρα