Με Αυστραλία στους «16» η Εθνική U17!

Η Εθνική ομάδα U17 έκλεισε με νίκη τις υποχρεώσεις της στην πρώτη φάση του παγκοσμίου Κυπέλλου καθώς επικράτησε της Ανγκόλα με 51-62 και στα νοκ άουτ ματς των «16» θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία.
Η ομάδα του Δημήτρη Παπανικολάου μετά τη νίκη της κόντρα στην Ανγκόλα με 51-62 τερμάτισε στην δεύτερη θέση του πρώτου ομίλου και στην φάση των «16» θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Αυστραλία, η οποία ηττήθηκε από τον Καναδά με 85-74 και κατέλαβε την τρίτη θέση του δεύτερου ομίλου.
Η Εθνική ομάδα των Εφήβων ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και στο τέλος της πρώτης περιόδου είχε προβάδισμα με 12-18. Στην δεύτερη περίοδο, η Ανγκόλα κατέφερε να προηγηθεί με 28-24 στο 16ο λεπτό, αλλά οι παίκτες του Δημήτρη Παπανικολάου αντέδρασαν και με ένα αναπάντητο σερί 13-0 (!) πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το ταμπλό να δείχνει 28-37!
Κατά την διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου η Εθνική επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της και έβαλε τα θεμέλια για τη νίκη της και έτσι πάρα την ανεβασμένη απόδοση της αντιπάλου της στην τελευταία περίοδο, πανηγύρισε τη νίκη με 51-62.  Πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας ήταν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος με 15 πόντους και τον ακολούθησε ο Αντώνης Κόνιαρης με 13 πόντους και ο Βασίλης Μουράτος με 12.  
Περισσότερα σε λίγο…

Σχετικά άρθρα