Μάνταλος: «Στόχος η επιστροφή και τα τρόπαια»

Το απόγευμα της Κυριακής έκανε όργια στο χορτάρι και το πρωί της Δευτέρας στήθηκε στο… εκτελεστικό απόσπασμα. Ο Πέτρος Μάνταλος, η πρώτη χρονικά ηχηρή μεταγραφή που έκανε η ΑΕΚ από… πέρσι, ανακρίθηκε από τους ρεπόρτερ που παρακολουθούν την προετοιμασία στα Χάνια του Πηλίου.
Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά ότι είναι ένας παίκτης με χαμηλό προφίλ, που δεν ενδιαφέρεται για την προβολή του, αλλά για το καλό της ομάδας. Έθεσε ως προτεραιότητα την επίτευξη των στόχων της ΑΕΚ και σε δεύτερη μοίρα την πραγματοποίηση των δικών του. Τόνισε ότι δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται το οτιδήποτε και δήλωσε πως ανυπομονεί να κάνει ντεμπούτο μπροστά στον κόσμο της «Ένωσης» και να κατακτήσει τρόπαια με την κιτρινόμαυρη φανέλα.
Αναλυτικά η «εξομολόγηση» του Πέτρου Μάνταλου:
– Στο ξεκίνημα της χρονιάς συγκεντρώνονται πάνω σου πολλές προσδοκίες. Αυτό σου δημιουργεί άγχος και αν ναι πως το αντιμετωπίζεις;
«Είμαστε ακόμα στην αρχή. Έχουμε ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό και δεν θέλω να μιλήσω σε προσωπικό επίπεδο. Η ομάδα μέρα με τη μέρα βελτιώνεται καθώς υπάρχουν αρκετοί νέοι ποδοσφαιριστές. Σίγουρα ο κόσμος περιμένει πολλά. Και εγώ όπως και όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουμε να πετύχουμε πολλά με την ΑΕΚ».
– Αναλαμβάνεις το ρόλο του ηγέτη, του οργανωτή του παιχνιδιού. Τι θα πρέπει να περιμένουμε από σένα;
«Είναι ακόμα νωρίς. Σίγουρα αν παίζεις στο κέντρο περνάνε πολλές μπάλες από τα πόδια σου, αλλά ακόμα δεν ξέρουμε ποιος θα παίξει. Προέχει να βρούμε τα πατήματά μας και όλα θα έρθουν στη συνέχεια».
– Υπάρχουν πράγματα που σε έχουν εντυπωσιάσει σε σχέση με την προηγούμενη ομάδα σου;
«Η μεγάλη διαφορά που υπάρχει αφορά τον κόσμο. Η Ξάνθη, είναι μία επαρχιακή ομάδα, δεν υπάρχει τόσος φανατισμός σε αντίθεση με την ΑΕΚ που από την πρώτη μέρα κατάλαβα ότι είναι μία ομάδα με πολύ κόσμο που έχει απαιτήσεις και πολύ φανατισμό».
– Το επίπεδο που βρήκες στην ΑΕΚ ήταν αυτό που περίμενες; Χαρακτηρίζεται top;
«Είναι, αλλά αυτό το είχα ζήσει και στην Ξάνθη. Υπήρχε πολύ καλή οργάνωση σε όλους τους τομείς».
– Αγχώνεσαι από τη ύπαρξη του κόσμου; Υπάρχει κάτι που να σε φοβίζει;
«Όχι, όχι. Ίσα, ίσα που το απολαμβάνω. Κοιτάω το παρόν και προχωράω. Δεν έχω κάτι να φοβηθώ και δεν υπάρχει λόγος να κάνω τέτοιες σκέψεις».
– Η μεταγραφή σου έκλεισε από πέρσι. Είχες ένα χρόνο που σκεφτόσουν το πώς θα είναι οι πρώτες σου μέρες. Είναι όπως τα φανταζόσουν;
«Είναι ακριβώς όπως τα περίμενα. Γνώριζα από πριν πράγματα για την ΑΕΚ, έβλεπα, παρακολουθούσα, μάθαινα. Είναι μία οργανωμένη ομάδα που κάνει ένα νέο ξεκίνημα και θέλει να πετύχει πολλά».
– Στις προπονήσεις είσαι ιδιαίτερα ευδιάθετος και δείχνεις να το απολαμβάνεις. Τι είναι για σένα το ποδόσφαιρο;
«Είναι τρόπος ζωής. Όχι μόνο για μένα, αλλά για όλα τα παιδιά. Έχουμε συνηθίσει από πολύ μικρά παιδιά αυτή τη ζωή. Όταν κάνουμε δουλειά δεν υπάρχει τίποτα άλλο».
– Υπάρχει κάποιος από τους συμπαίκτες σου που έχεις «κολλήσει» περισσότερο;
«Με τους περισσότερους γνωριζόμαστε από τα πρωταθλήματα και τις εθνικές ομάδες. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα. Πιο πολύ έχω «δεθεί» με τον Άρη τον Σοϊλέδη, τον οποίο γνωρίζω αρκετά χρόνια…».
 
– Έρχεσαι από μία γεμάτη, δύσκολη και περίεργη χρονιά με την Ξάνθη. Το μυαλό σου έχει «καθαρίσει», σωματικά έχεις ξεκουραστεί ενόψει της νέας σεζόν που έχει άλλες απαιτήσεις;
«Υπήρχε ένα καλό διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα, όπου είχα το χρόνο να «σβήσω» ότι πέρασε και να δω τι έρχεται. Νομίζω ότι είμαι καλά».
 
– Πολλοί θεωρούν ότι η ΑΕΚ έχει ξανά στις τάξεις της έναν παίκτη που έστω και εν καιρώ μπορεί να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής. Το σκέφτεσαι εσύ αυτό;
«Είναι νωρίς, αλλά όταν έρχεσαι σε μία ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ αποκτάς ένα διαβατήριο που σου δίνει αυτομάτως πρόσβαση στην Εθνική Ελλάδος».
– Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος από την ΑΕΚ;
«Η ομάδα θα δουλέψει όσο καλύτερα μπορεί. Αυτό φαίνεται από τις πρώτες μέρες. Ο κόσμος που είναι δίπλα μας και μας στηρίζει ακόμα και στα φιλικά θα πρέπει να περιμένει πως εμείς θα τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε τους στόχους μας».
– Ποιοι είναι οι στόχοι της ΑΕΚ, όχι μόνο φέτος αλλά και μακρυπρόθεσμα και τι θες να πετύχεις εσύ;
«Ο άμεσος στόχος είναι η επιστροφή της στα «σαλόνια» της Super League. Αυτό που θέλω να πετύχω εγώ είναι να βοηθήσω την ομάδα να επιστρέψει σε top επίπεδο και τα υπόλοιπα είναι όλα όσα έχουν σκεφτεί όλοι. Να κερδίσουμε τρόπαια».
– Το Κύπελλο είναι φέτος ένας στόχος;
«Ο πρώτος στόχος είναι η άνοδος. Αλλά νομίζω ότι το σύνολο το ποδοσφαιριστών είναι τέτοιο που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ομάδα Β’ Εθνικής. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι θα μπορέσουμε να κάνουμε μία καλή πορεία».
– Παρότι είστε 13 νέοι παίκτες βλέπουμε ότι έχετε προλάβει να γίνετε μία παρέα. Ισχύει αυτό;
«Όπως είπα και πριν λίγο πολύ όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Όλοι είναι καλά παιδιά και το καλό κλίμα περνάει και στον κόσμο».
– Το ότι δε θα παίξεις λόγω τιμωρίας (αποβλήθηκε στο πρόσφατο μπαράζ της Skoda Ξάνθης με τον Ολυμπιακό Βόλου) στο πρώτο ματς σε έχει «χαλάσει»;
«Σίγουρα! Στις κουβέντες που έχω κάνει με φίλους μου λέω μακάρι το πρώτο ματς να γίνει εκτός έδρας! Δεν θέλω να χάσω το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ. Κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να το ζήσει».
– Το πρώτο ματς στην «Αγιά Σοφιά» το σκέφτεσαι;
«Προς το παρόν σκέφτομαι το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ. Καλό θα είναι και αυτό. Σίγουρα όμως την «Αγιά Σοφιά» δεν πρέπει να υπάρχει ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ που να μην τη σκέφτεται. Έτσι και εγώ».
– Εσύ στον αγωνιστικό χώρο που αισθάνεσαι πιο καλά;
«Στο χώρο του κέντρου. Στον άξονα. Εκεί νομίζω ότι είμαι καλύτερος». 
– Ποιο πιστεύεις ότι θα είναι το μεγάλο φετινό όπλο της ΑΕΚ;
«Κάθε ομάδα θα έχει ένα έξτρα κίνητρο όταν θα παίζει μαζί μας. Θα έχουμε δύσκολο έργο μέσα έξω. Νομίζω ότι θα πρέπει να έχουμε υπομονή και να προσπαθούμε να κάνουμε γρήγορα γκολ, ώστε να ανοίγουν οι άμυνες και να είμαστε πιο ελεύθεροι μετά…».
– Πως βλέπεις τον προπονητή; Πως είναι να δουλεύεις με τον Δέλλα;
«Είναι νωρίς για να πω εγώ κάτι για τον προπονητή. Πάντως είναι φιλικός. Όταν έχουμε προπόνηση, κάνουμε δουλειά. Μετά παίζει παιχνίδια με τους παίκτες. Σταμάτησε πρόσφατα το ποδόσφαιρο και ξέρει την ψυχολογία του παίκτη και αυτό είναι πολύ θετικό». 

Σχετικά άρθρα