Αρχική / Υγεία / Γυναικολογία / Ποια είναι η πιο αξιόπιστη εξέταση για την ύπαρξη εγκυμοσύνης;
Ποια είναι η πιο αξιόπιστη εξέταση για την ύπαρξη εγκυμοσύνης; thumbnail

Λιλή, 27 ετών

Ποια είναι η πιο αξιόπιστη εξέταση για την ύπαρξη εγκυμοσύνης;

Ρωτά η αναγνώστρια μας Λιλή Ρ.


Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Έκανα τεστ εγκυμοσύνης του εμπορίου και βγήκε θετικό αλλά ο γιατρός στον κολπικό υπέρηχο που κάναμε δεν είδε τίποτα. Έτσι έκανα αμέσως χορειακή την ίδια μέρα και το αποτέλεσμα ήταν πάλι ότι είμαι έγκυος. Γιατί δεν φάνηκε κάτι στον υπέρηχο; Τελευταία περίοδος 27 /06 /2014


Απαντάει ο  Παναγιώτης Χριστόπουλος MDMScPhDIFEPAG

Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος  


Αγαπητή φίλη,


Η πιο αξιόπιστη εξέταση για την ύπαρξη εγκυμοσύνης ή όχι, είναι η χορειακή γοναδοτροπίνη.


Αν υπάρχει θετικό αποτέλεσμα της χορειακής αλλά δεν φαίνεται τίποτα στο υπερηχογράφημα, τότε οι πιθανότερες εξηγήσεις είναι οι παρακάτω:


α) μπορεί να υπάρχει εξωμήτρια κύηση και να έχουμε θετικό αποτέλεσμα χορειακής. Στις περιπτώσεις αυτές το κύημα να βρίσκεται εκτός μήτρας. Αυτή είναι μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη και αποτελεί ένα επείγον περιστατικό για τη γυναικολογία, καθώς μπαίνει σε σοβαρότατο κίνδυνο η Υγεία της Γυναίκας.


Β) μπορεί να έχει βιαστεί ο γιατρός σας να κάνει υπερηχογράφημα, καθώς για να είναι ορατό το κύημα μέσα στη μήτρα, πρέπει η τιμή της χορειακής να έχει ξεπεράσει τις 1000-2000 μονάδες, ανάλογα και τον τύπο του υπερηχογραφήματος.     Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X