«Θέλαμε πιο γρήγορους και αθλητικούς ψηλούς από τον Βουγιούκα»

Πιο γρήγορους και αθλητικούς ψηλούς ήθελε στην Ούνιξ Καζάν ο Αργύρης Πεδουλάκης και γι’ αυτό δεν εισηγήθηκε την ανανέωση του συμβολαίου του Ίαν Βουγιούκα.

Ο Έλληνας προπονητής της ρωσικής ομάδας εξήγησε σε ρωσική ιστοσελίδα (sport.business-gazeta.ru) γιατί δεν παρέμεινε ο διεθνής σέντερ, που αγωνίστηκε στο Καζάν τις δύο τελευταίες σεζόν, και τόνισε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για την Ούνιξ είναι η πρόκριση στους ομίλους της Ευρωλίγκας από τον προκριματικό γύρο, που είναι προγραμματισμένος να γίνει από τις 23 έως τις 26 του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

«Ύστερα από πολύ συζήτηση και σκέψη, καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως μπορούν να μας βοηθήσουν περισσότερο οι Ντμίτρι Σοκόλοφ και Πετρ Γκουμπάνοφ στους ψηλούς, από τον Ίαν Βουγιούκα», εξήγησε ο Πεδουλάκης σχετικά με την απόφαση του να μην παραμείνει ο 29χρόνος διεθνής σέντερ και επισήμανε: «Το σύστημα που θέλω να εφαρμόσω απαιτεί πιο αθλητικούς ψηλούς που θα δίνουν μεγάλη βάση στην άμυνα. Στο Eurocup τα πήγε πολύ καλά, αλλά στην Ευρωλίγκα χρειάζεται ένας πιο γρήγορος παίκτης, γιατί σε αυτή τη διοργάνωση η ταχύτητα είναι ένα επίπεδο πάνω».

«Τώρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη πρόκληση, να περάσουμε στους ομίλους της Ευρωλίγκας», υπογράμμισε ο 50χρόνος κόουτς για την νέα του ομάδα και σχολίασε: «Πρέπει να τα καταφέρουμε και το κίνητρο είναι μεγάλο. Δεν έχουμε βέβαια πολύ χρόνο για να δουλέψουμε, μιας και αρκετοί παίκτες έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες. Επαναλαμβάνω, λοιπόν, πως βασικός στόχος είναι η πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης. Μετά από αυτό συνεχίζουμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα».

«Για τους μεγάλους συλλόγους, όπως η Ούνιξ, που παίζουν στην Ευρωλίγκα, είναι σημαντικό να είναι πλήρεις την άνοιξη που ξεκινούν τα πιο σπουδαία παιχνίδια», σημείωσε ο Πεδουλάκης.

Σχετικά άρθρα