Μπαρμπόσα: «Πιστέψτε σε μας»

Ο Έλντερ Μπαρμπόσα είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα μεταγραφικά deal του φετινού καλοκαιριού στην Ελλάδα. Ο 27χρονος Πορτογάλος μεσοεπιθετικός, στη συνέντευξη που παραχώρησε δήλωσε πως πιστεύει στον εαυτό του και στην ΑΕΚ και τόνισε ότι ανυπομονεί να ζήσει μεγάλες στιγμές με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Για αυτό και το σημαντικότερο μήνυμα που έστειλε προς τον κόσμο της “Ένωσης” ήταν ξεκάθαρο: «Πιστέψτε σε μας».

Ο νέος κάτοχος της φανέλας με το νούμερο 7, μίλησε για την απόφασή του να έρθει στην ΑΕΚ, αποκάλυψε το πότε ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις και πόσο… συνοπτικές ήταν οι διαδικασίες για να πει το «ναι». Αναφέρθηκε στον Δημήτρη Μελισσανίδη, στην «περιπέτεια» στη Football League», στα όνειρα και τις φιλοδοξίες του, στον Τραϊανό Δέλλα και στην «Αγιά Σοφιά», από την οποία μαγεύτηκε.

Αναλυτικά η «εξομολόγηση» του Έλντερ Μπαρμπόσα:

– Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τις πρώτες σου μέρες στην ΑΕΚ;

«Ήξερα την ΑΕΚ πριν έρθω στην ομάδα. Γνώριζα πως πρόκειται για ένα μεγάλο σύλλογο. Είδα τους οπαδούς της ομάδας, τους νέους μου συμπαίκτες και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Υπόσχομαι να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για την ομάδα».

– Πότε ήταν η πρώτη φορά που ήρθε σε επαφή μαζί σου η ΑΕΚ;

«Αν δεν κάνω λάθος μία – δύο εβδομάδες πριν έρθω στην Ελλάδα. Μίλησα με τους εκπροσώπους της ΑΕΚ, μου έκαναν την πρόταση και γνωρίζοντας το πόσο μεγάλος σύλλογος είναι, απλά ήρθα μέσα σε μια βδομάδα».

– Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί στην δεύτερη κατηγορία. Πόσο δύσκολο ήταν για σένα να πάρεις την απόφαση να έρθεις στην ομάδα;

«Είναι δύσκολο, ξέρω πως είναι λυπηρό για την ομάδα να βρίσκεται στην δεύτερη κατηγορία, αλλά ήξερα την ΑΕΚ, ήξερα πόσο μεγάλος σύλλογος είναι και πως την επόμενη σεζόν θα παίξουμε στην Super League. Τώρα αυτό που προέχει είναι να δουλέψουμε σκληρά, να δώσουμε τα πάντα μαζί με τους συμπαίκτες μου προκειμένου να επιστρέψει η ομάδα εκεί που ανήκει».

– Στον ελληνικό Τύπο πριν την άφιξη σου στην ΑΕΚ, είχε γραφτεί πως τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός είχαν ενδιαφερθεί για την απόκτηση σου…

«Ισχύει αυτό, αλλά πλέον βρίσκομαι στην ΑΕΚ. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν και πλέον θα δώσω τα δυνατά μου για τον σύλλογο που βρίσκομαι».

– Με τον ερχομό σου στην Ελλάδα, γνώρισες από κοντά και τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ, τον κ. Δημήτρη Μελισσανίδη. Ποιες ήταν οι εντυπώσεις σου;

«Τον γνώρισα την πρώτη μέρα. Είναι καλός άνθρωπος. Δεν μίλαγε πολύ, αλλά αυτά που χρειάστηκε να μου πει για την ομάδα μου τα είπε, έδειξε να πιστεύει σε μένα και ελπίζω να δώσω τα πάντα και να δικαιώσω τον ίδιο αλλά και τον κόσμο μας».

– Πότε θα είσαι έτοιμος 100% για να αγωνιστείς; Είσαι έτοιμος τώρα;

«Όχι δεν είμαι ακόμα έτοιμος 100%. Είναι ακόμα οι πρώτες προπονήσεις, προσπαθώ να βρω τα πατήματα μου, υπάρχει λίγη κούραση, αλλά πιστεύω πως σε δύο – τρεις εβδομάδες από τώρα θα είμαι έτοιμος 100%».

– Τι σου αρέσει να κάνεις στο γήπεδο; Να πασάρεις; Να σκοράρεις;

«Νομίζω πως όλοι οι παίκτες θέλουν να σκοράρουν, αλλά μου αρέσει να χαίρομαι το παιχνίδι. Να δίνω πάσες, να βάζω γκολ, όλα αυτά. Και φυσικά το πιο σημαντικό είναι να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για την ΑΕΚ, για να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».

– Και που σου αρέσει να αγωνίζεσαι; Σε ποια θέση;

«Παίζω αριστερά, δεξιά, κάποιες φορές ως δεκάρι πίσω από τους επιθετικούς, αλλά δεν υπάρχει κάποια διαφορά για εμένα. Ο προπονητής είναι αυτός που θα μου πει που να αγωνιστώ και τι να κάνω».

– Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τον προπονητή;

«Είναι πολύ καλές. Τον γνωρίζω από παλιά, ως ποδοσφαιριστή, ξέρω ποιος είναι ο Δέλλας και είναι πολύ καλό άτομο. Με υποδέχτηκε πάρα πολύ καλά στην ομάδα, όπως και οι συμπαίκτες μου και νιώθω εξαιρετικά».

– Οι εντυπώσεις σου για τους νέους σου συμπαίκτες;

«Με υποδέχτηκαν πολύ όμορφα. Δεν μιλάω ελληνικά και η επικοινωνία είναι κάπως δύσκολη. Όμως όλοι εδώ πέρα μιλάνε αγγλικά, εγώ μιλάω… χάλια τη γλώσσα το ίδιο και οι συμπαίκτες μου (γέλια) και καταλαβαινόμαστε».

– Όμως έχεις μάθει κάποιες ελληνικές λέξεις…

«Ναι ναι, Καληνύχτα, καλημέρα, γεια σας! Προσπαθώ να μάθω ελληνικά πολύ γρήγορα και πιστεύω πως σε δύο μήνες περίπου θα προσπαθήσω να μιλήσω ελληνικά».

– Καμιά κακή ελληνική λέξη έμαθες;

«Όχι, όχι… (γέλια)».

– Έχεις παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, ποιο είναι το όνειρο σου στην ΑΕΚ;

«Να επιστρέψουμε την ΑΕΚ ξανά στην μεγάλη κατηγορία και να παίξω ξανά σε Ευρωπαϊκά παιχνίδια με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Όλοι ξέρουν την ΑΕΚ στην Πορτογαλία, σε όλο τον κόσμο και πρέπει να επιστρέψουμε την ομάδα στις υψηλές θέσεις».

– Έχεις ενημερωθεί πως η ΑΕΚ σχεδιάζει την κατασκευή νέου γηπέδου;

«Ναι το γνωρίζω, είδα κάποιες φωτογραφίες και ίσως να είναι έτοιμο τον επόμενο χρόνο. Είναι πολύ μεγάλο, πολύ όμορφο και για εμάς τους ποδοσφαιριστές αλλά και τον κόσμο της ομάδας είναι πάρα πολύ καλό να έχουμε ένα τέτοιο καινούργιο γήπεδο».

– Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα προς τον κόσμο της ΑΕΚ;

«Να πιστεύουν σε εμάς. Να έρχεστε κοντά μας στο γήπεδο, παρότι γνωρίζω πως το κάνουν αυτό πάντα και να είναι σίγουροι πως θα δώσουμε τα πάντα προκειμένου η ΑΕΚ να επιστρέψει εκεί που ανήκει».

Σχετικά άρθρα