Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ο ΕΝΦΙΑ «παγώνει» επιστροφές φόρου και φορολογικές ενημερότητες -Ταλαιπωρία για χιλιάδες πολίτες
Ο ΕΝΦΙΑ «παγώνει» επιστροφές φόρου και φορολογικές ενημερότητες -Ταλαιπωρία για χιλιάδες πολίτες thumbnail

Ο ΕΝΦΙΑ "παγώνει" επιστροφές φόρου και φορολογικές ενημερότητες -Ταλαιπωρία για χιλιάδες πολίτες


Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που επισκέφθηκαν τις εφορίες για να ενημερωθούν πότε θα γίνει η επιστροφή του φόρου εισοδήματος.Οι αρμόδιοι υπάλληλοι τους ενημέρωσαν ότι δεν πρόκειται να πάρουν ούτε ευρώ διότι υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές του ΕΝΦΙΑ και από τη στιγμή που υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές δεν πρόκειται να πάρουν επιστροφή φόρου.


Και όχι μόνο αυτό αλλά είναι πιθανόν να υποχρεωθούν να πληρώσουν την πρώτη δόση που λήγει τον Σεπτέμβριο και αργότερα θα γίνει ο συμψηφισμός.


Τα προβλήματα, ωστόσο, είναι πολύ περισσότερα για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι δεν μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά φορολογική ενημερότητα. Για παράδειγμα, όπως γράφει η «Καθημερινή», φορολογούμενους επιχείρησε στις 9 Αυγούστου να εκτυπώσει φορολογική ενημερότητα μέσω Taxisnet.


Το ηλεκτρονικό σύστημα ενημέρωσε τον υπόχρεο, αυτόματα, ότι δεν εκδίδεται φορολογική ενημερότητα ηλεκτρονικά και ότι θα πρέπει να απευθυνθεί στη ΔΟΥ. Ο εν λόγω επαγγελματίας δεν έχει χρέη, ωστόσο υπάρχει βεβαιωμένη οφειλή (του φόρου ακινήτων). Σύμφωνα με τον νόμο φορολογική ενημερότητα δεν χορηγείται ηλεκτρονικά εάν υπάρχουν οφειλές, ακόμη και μη ληξιπρόθεσμες.


Μέσα στον Αύγουστο οι εφορίες αναμένεται να γεμίσουν από λογιστές και ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι θα πρέπει να εκδώσουν φορολογική ενημερότητα διάρκειας ενός μήνα.


 


Πηγή: www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X