Αρχική / Υγεία / Γαστρεντερολογία / Έχω πολύ έντονο φούσκωμα και πόνους στην κοιλιά. Τι πρέπει να κάνω;
Έχω πολύ έντονο φούσκωμα και πόνους στην κοιλιά. Τι πρέπει να κάνω;  thumbnail

Φαίη, 33 ετών

Έχω πολύ έντονο φούσκωμα και πόνους στην κοιλιά. Τι πρέπει να κάνω;

Ρωτά η αναγνώστρια μας Φαίη Ξ.


Είχα από μικρή πρόβλημα με σπαστική κολίτιδα τώρα είμαι 33 χρονών με γυμναστική και αποφυγή συγκεκριμένων τροφών το πρόβλημα είχε μετριαστεί ικανοποιητικά περίπου όμως εδώ και τρεις μήνες με τη βοήθεια του βελονισμού έκοψα το τσιγάρο τη συγκεκριμένη μέρα έχω πολύ έντονο φούσκωμα και πόνους που δεν περιορίζονται στην κοιλιακή περιοχή. Στην αρχή νόμιζα ότι μπορεί να φταίει ότι με την έλλειψη τσιγάρου δεν μπορώ να πάω τουαλέτα αυτό λύθηκε περίπου μετά από δύο βδομάδες. Ο γαστρεντερολόγος μου έγραψε τα tributin έχω τελειώσει 3 κουτιά Παίρνοντας ένα την ημέρα  βελτιώθηκε κάπως η κατάσταση. Επίσης έχω ελαττώσει πολύ τη γυμναστική λόγο αίσθησης βάρους καθώς και μια αίσθηση έλλειψης ισορροπίας. Έχοντας τελειώσει τα φάρμακα το πρόβλημα ξαναεπανήλθε. Τι θα κάνω;


 


Απαντάει ο γαστρεντερολόγος Απόστολος Πουλάκης

 


Καταρχήν θερμά συγχαρητήρια για τη διακοπή του καπνίσματος. Είναι το καλύτερο δώρο που μπορούσατε να κάνετε στον εαυτό σας έστω και αν δυσκολεύεστε λίγο στην αρχή. Πιστεύω πως προσέχοντας λίγο τη διατροφή σας, με πολλά υγρά, με συχνά και μικρά γεύματα και φυσικά με την προσθήκη για τον πρώτο καιρό κάποιας φαρμακευτικής αγωγής θα έρθετε πάλι σε ισορροπία με το σώμα σας. Κουβεντιάστε με τον ιατρό σας τη δοκιμή κάποιων από τα υπάρχοντα φάρμακα για το Ευερέθιστο Έντερο πέραν της Τριμεμπουτίνης, ίσως σε συνδυασμό με κάτι άλλο όπως τα Προβιοτικά.

Ένα ερώτημα που τίθεται όμως πριν από όλα αυτά είναι αν η η διάγνωση της Σπαστικής Κολίτιδας είναι σε στέρεες βάσεις ή μήπως μπορεί να υποκρύπτεται κάτι άλλο που επιδεινώθηκε με τη διακοπή του καπνίσματος, όπως μια Φλεγμονώδης Νόσος του Εντέρου. Αυτό είναι φυσικά ένα πολύ λιγότερο πιθανό ενδεχόμενο που όμως λόγω εντελώς διαφορετικής αντιμετώπισης πρέπει να ληφθεί υπόψιν και ο μόνος αρμόδιος για να το ερευνήσει είναι ο γαστρεντερολόγος σας!         

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X