Αποτυχία των Αλτών

Πολύ κακό ήταν το ξεκίνημα για τους  Έλληνες άλτες του ύψους αφού τόσο ο Αντώνης Μάστορας όσο και ο Κώστας Μπανιώτης απέτυχαν αμφότεροι και στα τρία άλματα τους στο 2,19μ., σε ένα ύψος όπου οι δικαιολογίες εφόσον διατυπωθούν χάνουν το νόημα τους.
Το όριο πρόκρισης είχε καθοριστεί στα 2,28μ. όμως με τις κακές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στον προκριματικό του άλματος εις ύψος ανδρών ήταν δεδομένο πως οι δώδεκα που θα προκρίνονταν θα υπερέβαιναν σαφώς χαμηλότερα ύψη.
Ο Μπανιώτης είχε περάσει μικροτραυματισμό,ο Μάστορας ήταν καλά και οι δυο όμως περιορίστηκαν στην υπέρβαση του 2,15μ. με φυσική συνέπεια να μείνουν εκτός τελικού.
Ο Αντώνης Μάστορας ήταν ο μοναδικός αθλητής ο οποίος περιορίστηκε στο πρώτο γκρουπ σε άλμα 2,15μ. με την δεύτερη προσπάθεια με αποτέλεσμα να καταταγεί ενδέκατος (τελευταίος), ο Κώστας Μπανιώτης μετείχε στο δεύτερο προκριματικό γκρουπ του ύψους  και έμεινε και αυτός στα 2,15μ. ,ύψος το οποίο υπερέβη με την πρώτη του προσπάθεια και κατετάγη δέκατος σε σύνολο δώδεκα αθλητών οι οποίοι αγωνίστηκαν στο γκρουπ του.
Στην συνολική κατάταξη ο Κώστας Μπανιώτης ήταν 20ος επί συνόλου 23 αλτών και ο Αντώνης Μάστορας 21ος .
Δηλώσεις Μάστορα: «Είμαι απογοητευμένος δεν περίμενα να κάνω τόσο κακά άλματα ,έφτανα κοντά στον πήχη αλλά δεν μπορούσα να σηκωθώ , δεν γνωρίζω τι φταίει ούτε ψάχνω για δικαιολογίες ,ναι μεν το βρεμένο ταρτάν επηρεάζει τα άλματα ωστόσο μπορούσα να υπερβώ τουλάχιστον το 2,23μ. Τώρα δεν αλλάζει τίποτα , ότι έγινε έγινε».
Δηλώσεις Μπανιώτη:  «Προσπάθησα αλλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω, σίγουρα ο τραυματισμός μου πριν από λίγο καιρό έπαιξε ρόλο ,έκανα ότι μπορούσα στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή».

Σχετικά άρθρα