Αρχική / Διατροφή / Έχω χάσει πολλά κιλά και έχει σταματήσει και η περίοδος μου. Τι πρέπει να κάνω;
Έχω χάσει πολλά κιλά και έχει σταματήσει και η περίοδος μου. Τι πρέπει να κάνω; thumbnail

Ρένα, 23 ετών

Έχω χάσει πολλά κιλά και έχει σταματήσει και η περίοδος μου. Τι πρέπει να κάνω;

Ρωτά η αναγνώστρια μας Ρένα Λ.

 

Καλησπέρα σας μετά από αυστηρή δίαιτα κατάφερα να χάσω κάποια κιλά που ήθελα όμως το παράκανα και έχασα πολλά με ύψος 1,65 ζυγίζω 47,5 κιλά στη συντήρηση επειδή φοβήθηκα μη τα πάρω πίσω έχασα και άλλα τώρα ξεκίνησα και γυμναστήριο για να ισορροπηθώ όμως όλοι μου λένε ότι πρέπει να πάρω 2-3 κιλά γιατί έχει χαλάσει το πρόσωπο μου και πετάνε πολύ τα κοκάλα μου εγώ δεν έβλεπα το πρόβλημα τώρα όμως αρχίζω να το συνειδητοποιώ δεν έχω περίοδο εδώ και μηνες θελω να τρώω κανονικά πια τι πρόγραμμα συντήρησης προτείνετε ενδεικτικά μέσα από εδώ 

 

Απαντάει ο Διατροφολόγος – Παθολόγος Δημήτρης Δελλής

 

Αυτό που έχει συμβεί είναι ότι από την φοβία σου να μην παχύνεις έχεις μπει σε μια ψυχολογική ανορεξική διαδικασία γι αυτό και δεν καταλάβαινες ότι αδυνάτιζες πάρα πολύ. Επειδή τα κιλά σου έπεσαν πολύ χαμηλά, σταμάτησε και η περίοδός σου που είναι μια από τις παρενέργειες του χαμηλού βάρους. Είναι μια μπερδεμένη κατάσταση που δεν μπορώ να σου δώσω οδηγίες από μακριά γιατί μεγάλο μέρος καταλαμβάνει το ψυχολογικό κομμάτι της συμπεριφοράς σου. Αυτό θέλει συνεργασία με κάποιον ειδικό, που μπορούμε να την κάνουμε και μαζί αν θες, αλλά πολύ πιο σοβαρά σε προσωπική βάση ώστε να μπορέσουν να γίνουν αλλαγές στην διατροφική σου συμπεριφορά. Δεν πρόκειται για απλές οδηγίες διατροφής αλλά ολόκληρη διατροφική συμπεριφορά που πρέπει να προσαρμοστεί και να θεραπευτεί.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X