Φ. Βασιλόπουλος: «Με εξιτάρει η επιστροφή στην Α1»

Ο Φώτης Βασιλόπουλος επιστρέφει στην Basket League ΟΠΑΠ με την φανέλα του Πανελευσινιακού, χαρούμενος και έτοιμος να ανταποκριθεί στην πρόκληση όπως τόνισε στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ (esake.gr).
«Ήταν συνειδητή επιλογή μου να λείψω για πέντε χρόνια από την Α1, όπως συνειδητή επιλογή μου, είναι να επιστρέψω», εξήγησε ο 28χρόνος γκαρντ και δήλωσε ότι: «Έχω ωριμάσει πολύ ως μπασκετμπολίστας και ως άνθρωπος. Δεν μετανιώνω για κάποια απόφαση μου και θεωρώ ότι ένας άνθρωπος δεν μπορεί να αδικηθεί, παρά μόνο να αδικήσει τον εαυτό του». Στο ερώτημα γιατί υπέγραψε στον Πανελευσινιακό απάντησε ότι: «Με έπεισε το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας και με «αγκάλιασαν» οι άνθρωποι της».
Η συνέντευξη του Φώτη Βασιλόπουλου:
«-    Τι σημαίνει για σένα η επιστροφή στην Basket League ΟΠΑΠ μετά από 5 χρόνια απουσίας και την τελευταία εμφάνιση σου με την ΑΕΚ;
«Ήταν συνειδητή επιλογή τα προηγούμενα πέντε χρόνια να βάλω σε προτεραιότητα τις σπουδές μου στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τις επαγγελματικές δραστηριότητες μου ως διευθύνων σύμβουλος στην Activemedia, εταιρεία που ασχολείται με το PR Marκeting, και την Focus on Sports, εταιρεία που δραστηριοποιείται στο αθλητικό μάρκετινγκ. Συνειδητή επιλογή μου, επίσης, ήταν να επιστρέψω στην Α1 και δούλεψα πολύ την περασμένη σεζόν για να πετύχω την μεταγραφή μου σε ομάδα της Basket League ΟΠΑΠ. Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην Α1 και είμαι έτοιμος για να ανταποκριθώ στην πρόκληση».
–    Γιατί επέλεξες τον Πανελευσινιακό;
«Είναι αλήθεια ότι είχα μιλήσει με αρκετές ομάδες από την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου. Μετά τις συναντήσεις με τον προπονητή Γιώργο Σκαραφίγκα και αρκετούς από τους ανθρώπους του Πανελευσινιακού επέλεξα χωρίς να δυσκολευτώ την Ελευσίνα, γιατί με έπεισε το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας και λόγω της συμπεριφοράς των παραγόντων της. Οι άνθρωποι του Πανελευσινιακού με «αγκάλιασαν» και κατάλαβα ότι η ομάδα είναι «οικογένεια» πριν ενταχθώ σε εκείνη».
–    Στην Α2 ήσουν πρωταγωνιστής. Στην Α1 ενδεχομένως να έχεις διαφορετικό ρόλο, είσαι έτοιμος γι’ αυτή την αλλαγή;
«Θεωρώ ότι έχω ωριμάσει πολύ ως μπασκετμπολίστας και ως άνθρωπος. Γνωρίζω ότι οι απαιτήσεις της Basket League ΟΠΑΠ είναι διαφορετικές, όπως και ότι θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια την καινούργια αγωνιστική χρονιά. Εκτιμώ ότι μπορώ άνετα να προσαρμοστώ, γιατί όπως ανέφερα προηγουμένως η απόφαση μου να επιστρέψω στην Α1 είναι συνειδητή επιλογή και την είχα στο… πίσω μέρος του μυαλού μου από τον περασμένο Αύγουστο που άρχισε η σεζόν με το Παγκράτι».
–    Επιστρέφεις στην Basket League ΟΠΑΠ για να πάρεις προσωπική ρεβάνς; Θεωρείς ότι στο παρελθόν αδίκησες το ταλέντο σου;
«Κάθε άνθρωπος βάζει στόχους και προτεραιότητες στην ζωή του. Με βάση τις προτεραιότητες που είχα βάλει, είμαι ευχαριστημένος από την διαδρομή μου. Δεν φαντάζομαι την ζωή μου χωρίς μπάσκετ, το αγαπώ πολύ, αλλά αναγκαστικά έπρεπε τα προηγούμενα χρόνια να το αφήσω λίγο πιο πίσω. Δεν μετανιώνω για κάποια απόφαση μου και θεωρώ ότι ένας άνθρωπος δεν μπορεί να αδικηθεί, παρά μόνο να αδικήσει τον εαυτό του. Μετά από 5 χρόνια έχω βάλει σε μια τάξη τις επαγγελματικές δραστηριότητες και τους άλλους τομείς της ζωής μου και μπορώ να αφοσιωθώ στο μπάσκετ».
–    Οι ομαδικοί και οι προσωπικοί στόχοι ποιοι είναι για την νέα σεζόν;
«Τους στόχους του Πανελευσινιακού τους θέτουν η διοίκηση και η ομάδα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο από εκείνα των δύο προηγούμενων αγωνιστικών περιόδων. Φαντάζομαι ότι η ομάδα θα θέλει από εμάς τους παίκτες να παλεύουμε όλους τους αγώνες.
Σε προσωπικό επίπεδο αν και μπορεί να… ξαφνιαστούν κάποιοι, πάντα με ενδιαφέρει να νικά η ομάδα μου και να παίζει καλό μπάσκετ. Θέλω να βελτιώνομαι καθημερινά. Η επιστροφή στην Α1 μετά από πέντε χρόνια με εξιτάρει και θέλω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του προπονητή μου».

Σχετικά άρθρα