Η χαλαρότητα τον στέλνει σπίτι

Με χάιδεμα αυτιών δεν μπορεί να γίνει δουλειά. Πουθενά. Πολλώ δε μάλλον στο φετινό Παναθηναϊκό που έχει βάλει στόχο την πρόκριση στους ομίλους του Europa League και εάν δεν τον πετύχει όχι απλά θα συνιστά αποτυχία πρώτου μεγέθους αλλά θα του δημιουργήσει «τρύπα» στον προϋπολογισμό.

ΟΚ, έκλαψαν και μοιρολόγησαν αρκετά στο Τριφύλλι για τον άδικο βάσει εμφάνισης αλλά δίκαιο βάσει εκνευριστικής αναποτελεσματικότητας στην τελική προσπάθεια, αποκλεισμό τους από τη Σταντάρ. Εδώ πια δεν χωρούν άλλα δάκρυα. Γιατί όπως λέει και το τραγούδι εάν το λάβει αυτό το… γράμμα (του αποκλεισμού από τη Μίντιλαντ) τότε θα κλάψει με μαύρο κλάμα.

Κινδυνολογίες, θα πει εύκολα κανείς. Ειδικά αυτός που δεν έχει παρακολουθήσει το φιλικό του Παναθηναϊκού με την Παναχαϊκή . Ένα γκολ με χίλια ζόρια έβαλε το Τριφύλλι. Και πάλι με τον Μπεργκ. No Berg, no party στο σκοράρισμα φέτος. Δεν υπάρχει Αμπεΐντ, χάθηκαν τα γκολ του Κλωναρίδη, του Καρέλη, του Πράνιτς και απέμεινε ο μοναχικός καβαλάρης Μπεργκ.

Διέκρινε κανείς με ευκολία στον Παναθηναϊκό μια χαλαρότητα. Παίκτες που πήγαιναν δεύτεροι στις διεκδικήσεις μπάλας, παίκτες που έτρεχαν λίγο, παίκτες που είχαν το μυαλό τους αλλού. Δικαιολογίες να φαν’ και οι κότες. Καύσωνας, σκληρό παιχνίδι του αντιπάλου, προφύλαξη ποδιών λόγω Μίντιλαντ. Ανησυχητικά φαινόμενα…

Η Μίντιλαντ θα έρθει στην Αθήνα με πλήρη εξάρτηση, που λέγαμε και στο στρατό. Όπλα, κράνη, και όλα τα συναφή. Μπαρουτοκαπνισμένη από πέντε επίσημα παιχνίδια και με καλή ψυχολογία εάν δεν έχει ηττηθεί από την Κοπεγχάγη στον αγώνα της Παρασκευής.

Κάποιοι χασκογελούν με την πιθανή απεργία των Δανών επαγγελματιών ποδοσφαιριστών. Θα ‘χει πρόβλημα η Μίντιλαντ εάν συμβεί αυτό, αλλά όχι στο βαθμό που νομίζει κανείς γιατί βάση της είναι οι Αφρικανοί. Αλλά σε κάθε περίπτωση διάβολε δεν μπορεί ολόκληρος Παναθηναϊκός να παρακαλάει να γίνει απεργία για να βρει αποδυναμωμένο το… μεγαθήριο.

Τα γράφαμε πριν τον αγώνα με τη Σταντάρ και δυστυχώς πέσαμε μέσα (που να διασυρόμασταν και να ήταν ο Παναθηναϊκός στα πλέι οφ των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ…). Τώρα που ακόμα είναι νωρίς ας γραφτεί και τούτο μπας και το διαβάσει κάποιος που παίρνει αποφάσεις ή επηρεάζει καταστάσεις στο Τριφύλλι. Η πολύ σιγουριά και η χαλαρότητα βλάπτουν σοβαρά την προσπάθεια πρόκρισης. Δεν χρειάζονται όλες αυτές οι δηλώσεις για το πόσο έτοιμος και πόσο διαφορετικός θα είναι ο Παναθηναϊκός την επόμενη Πέμπτη. Εάν περάσει πάλι στο… τσιπ του εγκεφάλου των παικτών ότι είναι καλύτερη ομάδα και ότι εύκολα ή δύσκολα θα προκριθούν, τότε η Μίντιλαντ θα γράψει ιστορία. Διότι εάν δεν το γνωρίζετε, οι Δανοί αντιμετωπίζουν τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό ως τα ματς της ζωής τους. Οι Πράσινοι;  

Σχετικά άρθρα