«Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στον κόσμο της ΑΕΚ»

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος ανέβηκε βήμα – βήμα τα σκαλιά της εξέλιξης και πλέον έχει κάνει το μεγάλο άλμα, αφού ανήκει σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδος.

Ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός όπως εξομολογήθηκε στην συνέντευξη που παραχώρησε ονειρεύεται να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο, να παίξει στην «Αγιά Σοφιά», να κατακτήσει τίτλους και γιατί όχι, κάποια στιγμή να φορέσει και τη φανέλα με το εθνόσημο. Πριν από όλα αυτά ωστόσο αδημονεί να αγωνιστεί μπροστά στο κοινό της ΑΕΚ, το οποίο τον κέρδισε από την πρώτη στιγμή.

Αναλυτικά:

– Δημήτρη, είναι οι πρώτες μέρες σου στην ομάδα. Πώς είναι το κλίμα, ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου;

«Να σας πως την αλήθεια, δεν περίμενα να ήταν τόσο πολύ ευχάριστα. Οι πρώτες μέρες για μένα ήταν κάτι πολύ σημαντικό, έτσι ώστε να προσαρμοστώ. Όλα τα παιδιά είμαστε δεμένοι μεταξύ μας, πιστεύω αυτό φαίνεται στις προπονήσεις που βλέπετε κι εσείς. Από εκεί και πέρα αυτό θα προσπαθήσουμε να το βγάλουμε και στον αγωνιστικό χώρο. Να κάνουμε μία καλή ομάδα, να είμαστε δεμένοι μεταξύ μας και να φτάσουμε την ΑΕΚ εκεί που πρέπει».

– Όταν λες «εκεί που πρέπει» ποιοι είναι οι άμεσοι στόχοι που έχει η ομάδα και τι βλέπεις για το μέλλον;

«Οι άμεσοι στόχοι είναι φυσικά η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα και από εκεί και πέρα να κάνουμε όσο το δυνατόν μία καλή πορεία στο Κύπελλο. Θα ήθελα κι εγώ από την πλευρά μου να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που θα έρθει να μας στηρίξει και όπως είπα και πριν να φτάσουμε την ΑΕΚ ψηλά».

– Ένα σχόλιο για τον κόσμο της ΑΕΚ που γνώρισες από κοντά;

«Από την αρχή που υπέγραψα ήξερα πόσο μεγάλη ομάδα είναι η ΑΕΚ, αλλά δεν ήξερα πόσο ψηλά την έχει ο κόσμος της. Για τον κόσμο πιστεύω ότι αυτή η ομάδα είναι μία ιδέα και το κατάλαβα από την πρώτη στιγμή που υπέγραψα. Από τις εκδηλώσεις του. Για μένα είναι πολύ ευχάριστο που θα υπηρετήσω αυτή την ομάδα».

– Έχεις κάνει εικόνα στο μυαλό σου το πρώτο σου ματς με τη φανέλα της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, και τον κόσμο στην εξέδρα;

«Ναι, το περιμένω με ανυπομονησία. Ξέρω ότι υπάρχει φανατισμός γι’ αυτή την ομάδα. Για τον ποδοσφαιριστή και τον κάθε ποδοσφαιριστή είναι πολύ ευχάριστο να παίζει μπροστά σε τέτοιο κοινό».

– Τι σε έχει εντυπωσιάσει αυτό το διάστημα από την ΑΕΚ και τι διαφορές διακρίνεις από προηγούμενες ομάδες σου;

«Μου έχει κάνει εντύπωση η οργάνωση αυτής της ομάδας. Πουθενά δεν είχα τόσο πολύ οργάνωση. Όλα λειτουργούν τέλεια: από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Είναι σημαντικό να δουλεύει ένας ποδοσφαιριστής σε αυτά τα πρότυπα και αισθάνομαι τον εαυτό μου πολύ τυχερό που υπηρετώ αυτή την ομάδα».

– Παίζεις σε μία θέση στην οποία έκανε σπουδαία καριέρα ο προπονητής σου, όντας από τους κορυφαίους στην Ελλάδα. Σε γεμίζει με άγχος και περισσότερες απαιτήσεις όλο αυτό;

«Είναι ευχάριστο που ο προπονητής μου έπαιζε στην ίδια θέση. Δε νομίζω ότι με αγχώνει ιδιαίτερα. Ίσα ίσα νιώθω πολύ τυχερός γιατί μπορεί να πάρω πράγματα, να μάθω πολλά απ’ αυτόν. Είναι ένας προπονητής με πολλές παραστάσεις».

– Ο ανταγωνισμός στο ρόστερ και ειδικά στη θέση σου σε γεμίζει βάρος ή είναι ένα έξτρα κίνητρο για βελτίωση;

«Είναι ένα έξτρα κίνητρο για βελτίωση. Ο ανταγωνισμός πρέπει να υπάρχει. Μέσα από τον υγιή ανταγωνισμό γινόμαστε καλύτεροι. Έτσι αισθάνομαι κι εγώ. Όλοι παίκτες είμαστε καλοί αμυντικοί. Θα δουλέψω, έτσι ώστε να καταφέρω να αντεπεξέλθω».

– Ο προπονητής βλέπουμε να ζητάει και από εσάς τα στόπερ να παίρνετε μέρος στο δημιουργικό κομμάτι. Είναι κάτι καινούργιο για σένα;

«Ναι, θα έλεγα ότι είναι κάτι καινούργιο για μένα. Στις ομάδες που ήμουν δε συνήθιζα να παίζω τόσο επιθετικά. Ήξερα ότι η ΑΕΚ φύση επιθετική ομάδα. Από εκεί και πέρα προσπαθώ κι εγώ να προσαρμοστώ στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας και να πάω όσο το δυνατόν καλύτερα».

– Πόσο χρόνο πιστεύεις θα χρειαστεί η ομάδα για να βγάλει στο γήπεδο αυτά τα πράγματα που δουλεύει στις προπονήσεις;

«Πιστεύω σε δύο με τρεις εβδομάδες θα βγάλουμε αυτά τα πράγματα που δουλεύουμε στην προπόνηση. Δόξα τω Θεώ δουλεύουμε πάρα πολύ καλά. Είμαστε όλοι πολύ ευχαριστημένοι και ευελπιστώ να τα βγάλουμε σύντομα».

– Έχεις κάποιο πρότυπο; Και ποιο είναι το πιο τρελό σου ποδοσφαιρικό όνειρο;

«Πρότυπο θα έλεγα, από μικρός που παρακολουθούσα, ο Τέρι της Τσέλσι . Και το όνειρό μου είναι να παίξω στο καινούργιο γήπεδο και να σηκώσουμε τίτλους».

– Το 26 το διάλεξες εξαιτίας του Τέρι;

«Το 26 ήταν το πρώτο νούμερο που είχα πήρα στην ομάδα του Τυρνάβου στη Δ’ Εθνική και συμπίπτει με την ημερομηνία γιορτής μου, 26 Οκτωβρίου. Έτσι είπα να το κρατήσω…».

– Η Εθνική είναι στο μυαλό σου μέσα από την ΑΕΚ;

«Ασφαλώς! Αυτή η ομάδα σου δίνει τη δυνατότητα, αν είσαι σωστός, να πας στην Εθνική. Να έχω την υγεία μου και στόχος μου είναι κάποια στιγμή να παίξω στην Εθνική». 

Σχετικά άρθρα