Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / LIVE: Η Θ. Λειτουργία στην Τήνο
LIVE: Η Θ. Λειτουργία στην Τήνο thumbnail

LIVE: Η Θ. Λειτουργία στην Τήνο


 
Ζωντανή μετάδοση από τον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας της Τήνου η Θ. Λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου. Στις 10.00 το Real.gr θα συνδεθεί με τον Ιστορικό Ναό της Τραπεζούντας όπου θα χοροστατήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Πατήστε ΕΔΩ και δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη Θ. Λειτουργία από τον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας της Τήνου

Η Μάνα με τα χίλια ονόματα

Το ΠΑΣΧΑ του καλοκαιριού ονομάζεται μεταξύ άλλων η σημερινή ημέρα. Είναι μία από τις μεγαλύτερες της χριστιανοσύνης. 

Η Παναγία κατέχει πρωταρχική θέση στην τιμή και τον σεβασμό των χριστιανών σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Είναι τέτοια η συναισθηματική σχέση των ορθοδόξων με την Θεομήτωρ που εκατοντάδες ναοί, μοναστήρια και ξωκλήσια είναι αφιερωμένα στην Χάριν της.

Την αποκαλούμε Θεοτόκο, αλλά της έχουμε προσδώσει και πολυάριθμα προσωνυμία τα οποία διαφέρουν από μέρος σε μέρος, όπως η Παναγιά του Βράχου, η Σουμελά, η Μεγαλόχαρη, η Δοξάρισσα, η Ζωοδότρα, η Καλλιγού, η Λιόσα, η Ξεσκλαβώτρα, η Νέα, η Μαχαιρωμένη, η Χελιδονού,η Πορταΐτισσα, η Εκατονταπυλιανή, η Χρυσοπηγή, η Μυρτιδιώτισσα, η Φιδούσα, και η Παναγιά η Προυσιώτισσα.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας κατακλύζουν τέτοια ημέρα τις εκκλησίες όπου και αν βρίσκονται όπου και αν παραθερίζουν. 

Μέχρι σήμερα κανείς δεν γνωρίζει πόσα χρόνια έζησε η Παναγία μετά την Ανάσταση του Χριστού. Ο χρονογράφος Ιππόλυτος ο Θηβαίος υποστηρίζει ότι έζησε 11 χρόνια μετά την Ανάληψη του Κυρίου και σε ηλικία 59 ετών έχοντας πάντα δίπλα της τον Ευαγγελιστή Ιωάννη. 

Σύμφωνα με τις γραφές η Θεοτόκος είχε αντιληφθεί πως έφθανε το τέλος και καθημερινά προσεύχονταν στο μέρος που είχε ταφεί ο Ιησούς. Μια ημέρα παρουσιάστηκε μπροστά της ο Αρχάγγελος Γαβριήλ "Χαίρε, η γεννήσασα Χριστόν τον Θεόν ημών. Ο Κύριος άκουσε την προσευχή σου και θα πορευθείς εις την ζωήν την αληθινήν και αδιάδοχον". 

Η Θεοτόκος επιστρέφει στον οίκον της, θυμιά και προσεύχεται στον Χριστό να της στείλει τον Ιωάννη και τους λοιπούς αποστόλους για να παρασταθούν στον θάνατό της. 

Ο τάφος της Παρθένου Μαρίας βρίσκεται στην Γεθσημανή πάνω στον οποίο ανεγέρθηκε από τον Αυτοκράτορα της Κωνσταντινούπολης Μαυρίκιο (582 μ.Χ) ο σωζόμενος μέχρι σήμερα ναός. 
Πηγή: www.real.grComments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X