Ξεκίνησε από εκεί που τελείωσε… (video)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άνοιξε την αυλαία της Πρέμιερ Λιγκ 2014/15 με ήττα και μάλιστα εντός έδρας από τη Σουόνσι με 2-1, στο επίσημο ντεμπούτο του Ολλανδού τεχνικού στον πάγκο της.

Με αρκετά μέτρια εμφάνιση, χωρίς πολλές ευκαιρίες μπροστά από τα αντίπαλα καρέ και με αρκετές απουσίες, η Γιουνάιτεντ ξεκίνησε στραβά το φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Γκάρι Μονκ έκανε την έκπληξη, «χτυπώντας» κόντρα στη ροή του αγώνα και σκοράροντας στις δύο καλύτερες ευκαιρίες – ίσως και μοναδικές – που δημιούργησε στην αναμέτρηση.

Α’ Ημίχρονο:

Μόλις στο 24′ ο Τζέσε Λίνγκαρντ τραυματίστηκε και ο Αντνάν Γιανουζάι τον αντικατέστησε στο δεξί άκρο της άμυνας, θέση στην οποία δεν συνηθίζει να παίζει καθώς είναι εξτρέμ. Ο Κι έγινε κάτοχος της μπάλας λίγο έξω από την περιοχή στο 28ο λεπτό και άνοιξε το σκορ με όμορφο πλασέ «παγώνοντας» το Όλντ Τράφορντ. Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο γκολ που σημείωσε Ασιάτης ποδοσφαιριστής σε πρεμιέρα του αγγλικού πρωταθλήματος. Άλλη κλασική ευκαιρία δεν υπήρξε στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης.

Β’ Ημίχρονο:

Με την αλλαγή του συστήματος από το 3-5-2 στο 4-4-1-1 στην επανάληψη, ο Λουίς Φαν Χάαλ είδε την εικόνα της ομάδας του να βελτιώνεται αισθητά. Οι «κόκκινοι διάβολοι» πίεζαν για την ισοφάριση ώστε να ξαναμπούν στο παιχνίδι και τα κατάφεραν στο 54′ με ανάποδο σουτ του αρχηγού Γουέν Ρούνει από τη μικρή περιοχή, έπειτα από κεφαλιά του Τζόουνς.

Με το γκολ της ισοφάρισης, η ομάδα του Φαν Χάαλ είχε πάρει πλέον τον έλεγχο. Στο 66′ είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ από τον Ρούνεϊ, πάλι όμως, η Σουόνσι «χτύπησε» παντελώς κόντρα στην εικόνα του ματς. Στο 72′, από σέντρα στην περιοχή του Ντε Χέα, ο Ράουτλετζ βρήκε με γύρισμα τον Σίγκουρντσον και αυτός νίκησε τον Ισπανό γκολκίπερ για να διαμορφώσει το 2-1! Το γκολ αποσυντόνισε την Γιουνάιτεντ, ο Γκομίς προσπάθησε να «κλειδώσει» τη νίκη για την ομάδα του, η ομάδα του Φαν Χάαλ δικαίως διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στις καθυστερήσεις του ματς, όμως τίποτα δεν άλλαξε και η έκπληξη της πρεμιέρας επισημοποιήθηκε.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που χάνει στην έδρα της Γιουνάιτεντ σε πρεμιέρα πρωταθλήματος από το 1972-73, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως καμία ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ που έχασε σε πρεμιέρα στην έδρα της δεν κατέκτησε τον τίτλο… 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Τζόουνς, Μπλάκετ, Ερέρα (67′ Φελαϊνί), Λίνγκαρντ (24′ Γιανουζάι), Φλέτσερ, Γιάνγκ, Ερνάντεζ (46′ Νάνι), Μάτα, Ρούνεϊ

Σουόνσι: Φαμπιάνσκι, Γουίλιαμς, Αμάτ, Τέιλορ (53′ Τιεντάλι), Ράνχελ, Ντάιερ (67′ Μοντέρο), Σέλβεϊ, Κι, Ράουτλετζ, Σίγκουρντσον, Μπονί (77′ Γκομίς)

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής:

Σάββατο 16/8
Μαν. Γιουνάιτεντ-Σουόνσι 1-2
(53’ Ρούνεϊ – 28’ Κι, 72’ Σίγκουρντσον)

Λέστερ-Έβερτον 17:00
ΚΠΡ-Χαλ 17:00
Στόουκ-Άστον Βίλα 17:00
Γουέστ Μπρομ-Σάντερλαντ 17:00
Γουέστ Χαμ-Τότεναμ 17:00
Άρσεναλ-Κρίσταλ Πάλας 19:30

Κυριακή 17/8
Λίβερπουλ-Σαουθάμπτον 15:30
Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Σίτι 18:00

Δευτέρα 18/8
Μπέρνλι-Τσέλσι 22:00


MANCHESTER UNITED vs SWANSEA 1-2 All Goals 2014 από fotballchanel

Σχετικά άρθρα