Εκτός τελικού με ρεκόρ σεζόν η 4χ100 Γυναικών

Ο τραυμασμός της Μαρίας Γάτου διαδραμάτισε αναμφίβολα καθοριστικό ρόλο στον αποκλεισμό της Ελληνικής ομάδας σκυταλοδρομίας 4χ100μ.
Οι τέσσερις σπρίντερ με την σειρά που έτρεξαν ήταν οι : Γεωργία Κοκλώνη-Ελισάβετ Πεσιρίδου-Αντριάνα και Μαρία Μπελιμπασάκη. Οι Ελληνίδες αθλήτριες (παρά την κακοτυχία της αποχής της Γάτου) πραγματοποίησαν αξιοπρεπή εμφάνιση δημιουργώντας φετεινή καλύτερη επίδοση με 43.81 και έδειξαν πως με περισότερη δουλειά και την προσθήκη της Γάτου θα είναι σε θέση κατά την διάρκεια του 2015 να πέτύχουν σημαντικά πράγματα.
Οι τέσσερις προαναφερθείσες αθλήτριες μας πάλαιψαν ώς τέλος αγωνιζόμενες στην πρώτη προκριματική σειρά αλλά τερματισαν πέμπτες με 43,80. Στον τελικό περνούσαν οι τρεις πρώτες κάθε σειράς απευθείας και οι δυοι καλύτεροι χρόνοι και από τις δυο σειρές. Στην ίδια σειρά (πρώτη) με την Ελληνική ομάδα η Ιταλική ομάδα 4χ100μ. ήταν τέταρτη με 43.29 και πέμπτη με 43.80 η Ομάδα της Σουηδίας ,τοιουτοτρόπως προκρίθηκαν για τον τελικό η Ιταλία και η Σουηδία και με βραχεία κεφαλή ενός εκατοστού έμεινε εκτός τελικού η Ελλάδα.
Στον τελικό των 4χ100μ . πέρασαν από την πρώτη σειρά οι : Γαλλία(42.29), Ολλανδία(42.77), Ελβετία(42.98), Ιταλία(43.29) και Σουηδία με 43.80 και από την δεύτερη σειρά οι : Μ.Βρετανία(42.62), Ουκρανία(43.37) και Ρωσία με 43.47.
Δηλώσεις των αθλητριών της 4χ100μ.:
«Δεν είχαμε δουλέψει μεταξύ μας με αυτό το σχήμα ,η Γάτου ήταν μέσα στον προγραμματισμό μας και όλες οι προπονήσεις μας ήταν εστιασμένες στην ομάδα αυτή όπου δεν συμμετείχε η Ελισάβετ Πεσιρίδου. Το γεγονός αυτό μας επηρέασε σημαντικά ,επιπλέον καθοριστικό ρόλο έπαιξε το ότι η Μαρία είναι αναμφίβολα ταχύτερη από την Πεσιρίδου. Κάναμε ότι ήταν εφικτό και θεωρούμε πως από ατυχία και μόνον δεν προκριθήκαμε στον τελικό».

Σχετικά άρθρα