Αρχική / Συνταγές / Κυρίως / Ταξιδεύουμε γευστικά στη Σύρο και φτιάχνουμε σφουγγάτο
Ταξιδεύουμε γευστικά στη Σύρο και φτιάχνουμε σφουγγάτο thumbnail

Ταξιδεύουμε γευστικά στη Σύρο και φτιάχνουμε σφουγγάτο

Υλικά


Για 4-6 άτομα

8 κολοκυθάκια
λίγη τριμμένη φρυγανιά
8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 πατάτα μικρή
6 αυγά
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλυτζάνια τυρί φέτα
αλάτι ανάλογα με το ποσό αλμυρή είναι η φέτα
πιπέρι
1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο


 


 

 


Εκτέλεση


Πλένουμε καλά τα κολοκύθια και την πατάτα και τα τρίβουμε στον τρίφτη από την χοντρή πλευρά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κολοκύθι να μαραθεί. Το αφήνουμε μετά σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει τα υγρά.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και την πατάτα. Προσθέτουμε και το κολοκύθι. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τα μυρωδικά και την φέτα

Προσθέτουμε και τα κολοκύθια στα αυγά
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά. Αδειάζουμε το μείγμα να στρωθεί ομοιόμορφα παντού. Ρίχνουμε και λίγη φρυγανιά από πάνω
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.


 


 




Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X