Ταξιδεύουμε γευστικά στη Σύρο και φτιάχνουμε σφουγγάτο

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br />8 κολοκυθάκια<br />λίγη τριμμένη φρυγανιά<br />8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα<br />1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο<br />1 πατάτα μικρή<br />6 αυγά<br />1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο<br />2 φλυτζάνια τυρί φέτα<br />αλάτι ανάλογα με το ποσό αλμυρή είναι η φέτα<br />πιπέρι<br />1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο<br />1 φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο<br />1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Πλένουμε καλά τα κολοκύθια και την πατάτα και τα τρίβουμε στον τρίφτη από την χοντρή πλευρά.<br />Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κολοκύθι να μαραθεί. Το αφήνουμε μετά σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει τα υγρά.<br />Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και την πατάτα. Προσθέτουμε και το κολοκύθι. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.<br />Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τα μυρωδικά και την φέτα<br /><br />Προσθέτουμε και τα κολοκύθια στα αυγά<br />Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά. Αδειάζουμε το μείγμα να στρωθεί ομοιόμορφα παντού. Ρίχνουμε και λίγη φρυγανιά από πάνω<br />Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα