Λαχταριστή μηλόπιτα με παγωτό

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 6-8 άτομα</em><br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για τη ζύμη</span><br />3/4 φλιτζανιού βούτυρο ή μαργαρίνη<br />6-7 κουταλιές της σούπας κρύο νερό<br />2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι<br />1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι<br /><br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για τη γέμιση</span><br />1 κουταλιά του γλυκού κανέλα<br />1/2 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο<br />1 1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι<br />6-8 μήλα<br />2 κουταλιές της σούπας βούτυρο<br />3/4-1 φλιτζανιού ζάχαρη<br />1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για το παγωτο μέλι</span><br />2 κούπες κρέμα γάλακτος<br />1 κούπα χλιαρό γάλα<br />100 γραμμάρια μέλι<br />1 βανίλια σε σκόνη<br />1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια<br /><br /><br /> <br /><br /> </p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p><span style="text-decoration: underline;">Για τη ζύμη</span><br />Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε το αλάτι.<br />Κόβουμε μέσα το βούτυρο και το ανακατεύουμε τρίβοντάς το, μέχρι να γίνει σαν να έχει το αλεύρι μικρά μπαλάκια.<br /><br />Προσέχουμε το βούτυρο να είναι καλά παγωμένο. Καλό είναι τα χέρια μας να είναι κρύα και στεγνά.<br />Μετά προσθέτουμε το νερό σταδιακά μέχρι να κρατιέται η ζύμη και να μπορούμε να την ανοίξουμε. Μη χρησιμοποιήσετε περισσότερο νερό απ' ότι χρειάζεται.<br /><br />Βάλτε τη ζύμη σε πλαστική σακούλα, πατήστε τη να γίνει επίπεδη και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για τη συναρμολόγηση γέμισης ζύμης</span><br />Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι.<br />Καθαρίζουμε και κόβουμε κομματάκια τα μήλα. Τα ρίχνουμε στο μπολ να καλυφθούν με το μείγμα καλά.<br /><br />Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη (το ένα μεγαλύτερο από το άλλο). Ανοίγουμε το ένα κομμάτι, να γίνει λίγο μεγαλύτερο από το ταψί μας και το στρώνουμε καλά στο ταψί.<br />Ρίχνουμε από πάνω τα μήλα και βάζουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια από πάνω.<br /><br />Ανοίγουμε και το άλλο κομμάτι της ζύμης και σκεπάζουμε την πίτα.<br />Κλείνουμε καλά τις άκρες και κάνουμε τρύπες με το πιρούνι μας στο πάνω μέρος της πίτας.<br /><br />Ψήνουμε για τα πρώτα 10 λεπτά στους 220 βαθμούς και μετά για 35 με 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.<br /><br />Στο τέλος πασπαλίζουμε άχνη ζάχαρη, κανέλα και σερβίρουμε με παγωτό.<br /><br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για το παγωτο μέλι</span><br />Σε ένα λεκανάκι αδειάζουμε το χλιαρό γάλα.<br />Διαλύουμε σε αυτό τη βανίλια και ανακατεύουμε.<br /><br />Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως το μέλι.<br />Ρίχνουμε στο μπολ την κρέμα γάλακτος μαζί με τα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.<br /><br />Για καλύτερα αποτελέσματα, τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη για μια ώρα προτού το ρίξουμε στην παγωτομηχανή.<br />Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και φτιάχνουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.<br />Αφού παρασκευαστεί το παγωτό, το αδειάζουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη  για 6-8 ώρες.</p>
<p> </p>
<div> </div>

Σχετικά άρθρα