Τσάτουμας στον REAL FM: «Θα αλλάξουν πολλά»

Ο Λούης Τσάτουμας μίλησε στον REAL FM μετά την σπουδαία επιτυχία του και το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχής.
Ο Έλληνας πρωταθλητής υποστήριξε μεταξύ άλλων πως μετά την επιτυχία του στο Ευρωπαϊκό της Ζυρίχης αναμένεται να αλλάξουν πολλά πράγματα, ενώ ζήτησε στήριξη από την πολιτεία καθώς όπως τόνισε δεν μπορούν να τα κάνουν οι αθλητές όλα μόνοι τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Παναγιώτη Περπερίδη και τον Κάρολο Σαργολόγο:
«Σίγουρα για κάθε αθλητή η στιγμή του μεταλλίου είναι πολύ μεγάλη, ήρθε αυτή τη στιγμή που το περίμενα μπορώ να πω. Είχαμε κάποιες άτυχες στιγμές πριν το μετάλλιο, κάποιους πόνους και αυτό με έφερε λίγο πίσω στις προπονήσεις και είχα έτσι έναν αρκετά μεγάλο φόβο μήπως δεν τα καταφέρω να μπω στον τελικό. Όπως φάνηκε μπήκα, με τη πρώτη προσπάθεια κατάφερα ένα πολύ καλό άλμα, από εκεί και πέρα προσπάθησα για κάτι ακόμη καλύτερο αλλά οι συνθήκες δεν με άφησαν να κάνω μεγαλύτερο άλμα.»
Μέχρι φέτος λέγαμε ότι διεκδικείς Όσκαρ ατυχίας. Σήμερα η τύχη που στο χρώσταγε στο έδωσε, γι’αυτό το ένα εκατοστό που δεν σε πέρασε ο Γκομίς και γι’αυτά τα τέσσερα εκατοστά που δεν σε πέρασε ο Κάθερες.
«Εντάξει οι αγώνες έτσι είναι. Αυτή τη φορά ήμουν τυχερός. Άλλες φορές ήταν τυχεροί αυτοί γιατί για ένα εκατοστό δεν είχα πλησιάσει εγώ. Έτσι είναι οι αγώνες, κάποιος τώρα κάποιος μετά. Απλά περιμένεις να έρθει η στιγμή σου.»
Αυτό το μετάλλιο σε ξεμπλοκάρει λίγο και ψυχολογικά; Γιατί όταν φτάνεις στο παρά πέντε και μία φοβάσαι πώς θα πατήσεις, την άλλη σου γυρίζει η τύχη τη πλάτη, θα σε ξεκλειδώσει αυτό και για τους επόμενους μεγάλους αγώνες που έρχονται;
«Θα σου πω στους επόμενους αγώνα που θα’ρθουν. Πάντως σίγουρα είμαι πολύ χαρούμενος και αυξάνει την αυτοπεποίθηση μου.»
Ακολουθώ την ομάδα από το 1985 και είμαι από τότε που ο Λούης ήταν στην ομάδα των Εφήβων. Το 2001 κέρδισε το Χρυσό μετάλλιο στο Κροσέντο. Είχε τα τελευταία τέσσερα χρόνια αρκετές επιτυχίες. Τώρα θα αναπροσαρμόσεις τα πλάνα σου Λούη ενόψει των δύο μεγάλων στόχων, κυρίως του Ρίο το 2016, αλλά και το 2015 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;
«Σίγουρα για εμένα η καινούργια χρονιά είναι ένας μεγάλος στόχος. Πάμε σε ένα γνώριμο στάδιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το καλοκαίρι που είναι στο Πεκίνο και δεν έχω και τις καλύτερες αναμνήσεις, αλλά πιστεύω ότι μετά από αυτήν την επιτυχία θα αλλάξουν πολλά πράγματα.»
Τα δύο ασημένια με τα οποία φεύγει η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, τι σημαίνουν για τον ελληνικό στίβο και τον ελληνικό αθλητισμό στο σύνολο του σε μία δύσκολη περίοδο;
«Σίγουρα σημαίνουν πάρα πολλά σε μία δύσκολη περίοδο που βρίσκεται η χώρα μας με αυτή τη κρίση. Το να βλέπεις νέα παιδιά και νέα ομάδα να αγωνίζονται και να φέρνουν μετάλλι και πάρα πολλές καλές θέσεις και πλασαρίσματα σημαίνει πάρα πολλά για εμάς. Μας δίνει μία καλύτερη εικόνα για το μέλλον και για το τι έρχεται από πίσω. Σίγουρα χρειάζεται πολύ δουλειά, πολύ μελέτη και κάποιος να μας προσέξει λίγο παραπάνω. Δεν γίνεται να τα κάνουμε όλα μόνοι μας.

Σχετικά άρθρα