Αρχή με Φωκικό για την ΑΕΚ

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας και στον πρώτο γύρο η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον Φωκικό.

Η Λάρισα κοντράρεται με τον Ολυμπιακό Βόλου ενώ ο Απόλλωνας Καλαμαριάς με τον Άρη και ο Ηρακλής με την Λαμία. Σε δύο γκρουπ με 14 ομάδες το καθένα, τα οποία βγάζουν 7 νικητές, έχει χωριστεί ο πρώτος γύρος του Κυπέλλου.

Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 28-30 Αυγούστου ενώ οι επαναληπτικοί 12-14 Σεπτεμβρίου. Οι 14 ομάδες που θα προκύψουν από τον πρώτο γύρο θα κληρωθούν με τις 18 ομάδες της Σούπερ Λίγκας και θα σχηματίσουν 8 ομίλους τεσσάρων ομάδων. Η κλήρωση θα γίνει βάσει γκρουπ δυναμικότητας.

Αυτά είναι:

Στο πρώτο γκρουπ μπαίνουν οι 8 πρώτης της περσινής σεζόν. Δηλαδή, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ, Εργοτέλης και Λεβαδειακός .

Στο δεύτερο γκρουπ είναι οι Παναιτωλικός, Πανθρακικός, ΠΑΣ Γιάννια, Καλλονή, Πανιώνιος, Πλατανιάς, Βέροια και Ξάνθη.

Στο τρίτο γκρουπ είναι οι δύο ομάδες που ανέβηκαν από την Φουτμπολ Λιγκ, Νίκη Βόλου και Κέρκυρα και όσες ομάδες καταφέρουν να προκριθούν.

Οι αγώνες θα είναι μονοί στους ομίλους με γηπεδούχο την “αδύναμη” ομάδα και θα περάσουν στην επόμενη φάση οι δύο πρώτες του κάθε ομίλου. Από εκεί και πέρα, στην επόμενη φάση ξαναμπαίνουμε στην διαδικασία των ζευγαριών και των διπλών αγώνων, διαδικασία που θα πάει μέχρι τους ημιτελικούς.

Στις 9 Μαΐου στο ΟΑΚΑ θα πραγματοποιηθεί ο τελικός.

Νότιος όμιλος 
Χανιά-Άλιμος 
Αχαρναϊκός-Φωστήρας 
Ηρακλής Ψαχνών-Επισκοπή 
Καλλιθέα-Απόλλων Σμύρνης 
Παναχαϊκή-Πανηλειακός 
Ερμιονίδα-Παναιγιάλειος 
ΑΕΚ-Φωκικός 

Βόρειος όμιλος 
Ηρακλής-Λαμία 
Αναγέννηση Καρδίτσας-Εθνικός Γαζώρου 
ΑΕΛ-Ολυμπιακός Βόλου 
Αιγινιακός-Αγροτικός Αστέρας 
Πιερικός-Τύρναβος 
Απόλλων 1926-Άρης 
Δόξα Δράμας-Ζάκυνθος 

Σχετικά άρθρα