Αρχική / Υγεία / Δερματολογία / Δερματικά Κονδυλώματα σε έξαρση: Μάθετε πως θα προστατευθείτε
Δερματικά Κονδυλώματα σε έξαρση: Μάθετε πως θα προστατευθείτε thumbnail

Δερματικά Κονδυλώματα σε έξαρση: Μάθετε πως θα προστατευθείτε


Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μεγάλη εξάπλωση των δερματικών κονδυλωμάτων, κυρίως στο νέο, σεξουαλικά ενεργό πληθυσμό. Πρόκειται για το πιο συχνό σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα της εποχής μας, το οποίο υπολογίζεται ότι θα προσβάλει ένα στα δύο άτομα κατά τη διάρκεια της ζωής του. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι δεν πρόκειται να νοσήσουν όλοι όσοι θα προσβληθούν από τον ιό, καθώς ενδέχεται να υπερτερήσει το αμυντικό σύστημα του οργανισμού.Τα στοιχεία από την Ελλάδα δείχνουν αύξηση των κρουσμάτων, όπως φαίνεται στο infographic που ακολουθεί. Οι αναζητήσεις των Ελλήνων χρηστών στο Google, για τη νόσο, αυξάνονται κάθε χρόνο, και όπως μας εξηγεί ο Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Dr. Χριστόφορος Τζερμιάς, τα περιστατικά ασθενών με δερματικά κονδυλώματα που επισκέπτονται τα δερματολογικά ιατρεία, αυξάνονται καθημερινά, κυρίως λόγω της άγνοιας των ασθενών, ότι το προφυλακτικό δεν αρκεί για την πλήρη προστασία από τα κονδυλώματα.


Το προφυλακτικό καλύπτει μεν τη γεννητική περιοχή, ωστόσο τα κονδυλώματα έχουν την ικανότητα να μεταδίδονται στις ακάλυπτες περιοχές, όπως στη βάση του πέους και γύρω από το αιδοίο. Γι’ αυτό το λόγο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, να μπορούμε να εντοπίσουμε τα κονδυλώματα με γυμνό μάτι ή μέσω της ψηλάφησης του ερωτικού μας συντρόφου. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντοτε εύκολο, καθώς τα κονδυλώματα "καμουφλάρονται" είτε κάτω από το τριχωτό της περιοχής, είτε παίρνοντας την μορφή σπίλων (ελιών).


Δείτε το παρακάτω infographic, έχει όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για τα κονδυλώματα. Στη συνέχεια, επισκεφθείτε το stopkondylomata.com για να μάθετε το πώς μπορείτε να τα εντοπίζετε με γυμνό μάτι, και τι θα πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που προσβληθείτε. 


 


Πηγή: www.nowdoctor.gr


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X