Χάνει το US Open ο Ναδάλ!

Ο Ράφαελ Ναδάλ έτρεξε να προλάβει να ξεπεράσει τον τραυματισμό στον καρπό του ώστε να συμμετάσχει στο US Open αλλά δεν τα κατάφερε! Φτωχότερο κατά πολύ πλέον το Grand Slam της Αμερικής…

Ο 28χρονος Ισπανός τραυματίστηκε απρόσμενα σε προπόνηση του πριν την έναρξη της περιόδου σκληρής επιφάνειας και ο τραυματισμός του αυτός θα του αφαιρέσει τελικά τις ελπίδες να διατηρήσει έναν από τους τίτλους του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτή είναι η τέταρτη φορά όπου ο πρωταθλητής του US Open δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Ρόουσγολ (1971), Σάμπρας (2003) και Ντελ Πότρο (2010) ήταν οι προηγούμενοι.

«Λυπάμαι πολύ που ανακοινώνω ότι δε θα είμαι σε θέση να αγωνιστώ στο φετινό US Open, ένα τουρνουά που ήμουν στους τρεις τελευταίους τελικούς. Είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνετε πως είναι μια δύσκολη στιγμή για μένα, αφού είναι ένα τουρνουά που αγαπώ και έχω πολλές υπέροχες αναμνήσεις. Δεν μπορώ να κάνω πολλά τώρα, από το να δεχτώ την κατάσταση και να συνεχίσω να δουλεύω, για να επανέλθω στο υψηλότερο επίπεδο» αναφέρει στην ανακοίνωση του το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης.

O Ναδάλ, δύο φορές πρωταθλητής στο US Open (2010, 2013), θα χάσει ακόμα 2.000 βαθμούς χωρίς να αγωνιστεί και έτσι αναμένεται να χάσει την επαφή του με τον κορυφαίο στον κόσμο Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ πλέον είναι πολύ πιθανό να χάσει και το Νο2, με τον Ρότζερ Φέντερερ να βρίσκεται πλέον σε απόσταση… αναπνοής μετά την κατάκτηση του Σινσινάτι.

Σχετικά άρθρα