Στην Αθήνα ο Τσάτουμας

Μια αγκαλιά λουλούδια, αγαπημένα πρόσωπα να τον περιμένουν και φυσικά κάμερες και δημοσιογράφοι να αναμένουν για μία δήλωση του. Ο Λούης Τσάτουμας επέστρεψε τη Δευτέρα στην Ελλάδα μαζί με το ασημένιο μετάλλιο στις αποσκευές του, ένα μετάλλιο, που ήρθε να δικαιώσει τις προσπάθειες που κάνει εδώ και πολλά χρόνια.

“Είμαι πολύ χαρούμενος, είναι ένα σημαντικό μετάλλιο για μένα. Πιστεύω πως η συνέχεια θα είναι εξίσου καλή με μεγάλα άλματα και μετάλλια για μένα και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής“, είπε αρχικά ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού και συμπλήρωσε: “Ο αγώνας κρίθηκε στο πρώτο άλμα. Είχα ενόχληση στον αστράγαλο από τον προκριματικό και γι’ αυτό ήθελα να κυνηγήσω από το πρώτο άλμα μια καλή επίδοση. Ήρθε το 8,15 μ., που ήταν αρκετό. Οι προσευχές που έκανα από τον προκριματικό μέχρι τον τελικό…έπιασαν. Θέλω να αφιερώσω το μετάλλιο σε όλους τους Ελληνες”.

Αναφορικά με τους μετέπειτα στόχους του, είπε: “Μέχρι το 2016 θέλω να είμαι σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχει υγεία και πηγαίνω μακριά στο σκάμμα”, ο Τσάτουμας θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία προκειμένου να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του προβλήματος κι έπειτα μαζί με τον προπονητή του, θα καταλήξουν στους αγώνες που θα πάρει μέρος στο υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Τσάτουμας είναι ένας από τους αθλητές, που θα εκπροσωπήσουν την Ευρώπη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μαρακές (13-14/9).

Από τους αθλητές που ολοκλήρωσαν επιτυχημένα την παρουσία τους στη διοργάνωση, ήταν και ο Λυκούργος Τσάκωνας. “Με επηρέασε πάρα πολύ το γεγονός ότι έτρεχα στον όγδοο διάδρομο. Ένιωθα πολύ καλύτερα από ότι στον προκριματικό και νομίζω πως θα μπορούσα να είχα πραγματοποιήσει καλύτερη εμφάνιση αν ήμουν στους μέσα διαδρόμους. Τώρα θα ξεκουραστώ για λίγες μέρες κι έπειτα είναι πιθανό να κάνω  κάποιους ακόμη αγώνες πριν ολοκληρώσω τη σεζόν”, είπε ο έβδομος στην κούρσα των 200 μέτρων.

“Τρομερή επιτυχία για την ελληνική ομάδα, που πραγματοποίησε φανταστική επίδοση, η καλύτερη που έχει σημειωθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Χάσαμε για ένα χιλιοστό μια θέση στον τελικό. Μετά τον τραυματισμό της Μαρίας Γάτου, το σχήμα άλλαξε αρκετά, παρόλα αυτά καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε πολύ καλή παρουσία“, είπε από την πλευρά της η Γεωργία Κολκώνη. Στο σύνολο τα κορίτσια της ομάδας εξέφρασαν την ικανοποίηση για την πορεία τους στη διοργάνωση και δεσμεύθηκαν πως στο μέλλον θα διεκδικήσουν ακόμη καλύτερες παρουσίες.

“Το επίπεδο του αγώνα ήταν εξαιρετικά υψηλό, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες. Στο μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής αναγκαζόμασταν να βαδίζουμε μέσα στα νερά. Προσπάθησα πολύ, βρέθηκα μια ανάσα από το πανελλήνιο ρεκόρ και σε γενικές γραμμές πραγματοποίησα μια πολύ καλή παρουσία”, είπε ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, που κατέλαβε την 13η θέση στα 50χλμ βάδην.

“Η χρονιά δεν τελείωσε στη Ζυρίχη καθώς έχω μπροστά μου το Diamond League του Μπέρμιγχαμ κι έπειτα τον τελικά στη Ζυρίχη. Ηταν μια περίεργη σεζόν στην οποία είχα αρκετές δυσκολίες, όμως, κατάφερα σε μεγάλο βαθμό να την σώσω. Προχωράμε και συνεχίζουμε με στόχο το καλύτερο”, είπε η έβδομη στον τελικό του επί κοντώ, Νικόλ Κυριακοπούλου .

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας παρουσιάστηκε ο εθνικός προπονητής Δημήτρης Ευαγγελόπουλος. “Η ελληνική ομάδα τα πήγε πολύ καλά, σε μια εποχή που τα πάντα δοκιμάζονται. Τα παιδιά προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό, κάποια πήγαν καλύτερα κάποια άλλα θα έχουν την ευκαιρία την επόμενη φορά να είναι έτοιμα. Δύο μετάλλια είναι μεγάλη επιτυχία για την ελληνική αποστολή. Μετά το 2004 υπάρχουν πολλά προβλήματα. Κάνω έκκληση ή απαίτηση στην πολιτεία κάθε χρόνο να μας φτιάχνει κι ένα στάδιο. Η Παιανία είναι παρατημένη, ο Αγιος Κοσμάς χάθηκε και το ΟΑΚΑ έχει 95 τρύπες, από τις οποίες μπαίνουν νερά στο προπονητήριο. Όλα αυτά χρειάζονται λύση”.

Με την ελληνική αποστολή δεν επέστρεψε η ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης στο επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη, που στις 16 του μηνός ταξίδεψε για ΗΠΑ και ο Κώστας Φιλιππίδης, που πήγε απευθείας στο Λαντάου, προκειμένου την Τρίτη να κάνει έναν ακόμη αγώνα.

Σχετικά άρθρα