Eυκολο και υγιεινό γλύκισμα: Σύκα μελωμένα με ξυρούς καρπούς

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br />8 ώριμα σύκα<br />1 κουταλιά της σούπας βούτυρο<br />4 κουταλιές της σούπας μέλι<br />1 χούφτα καθαρισμένα καρύδια<br />1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη<br />μασκαρπόνε ή γιαούρτι για το σερβίρισμα</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και ρυθμίζετε τη σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.  Στη συνέχεια κόβετε τα σύκα από την κορυφή στις τέσσερις γωνίες τους σαν λουλούδι.<br /><br />Βάζετε τα σύκα σε ένα ταψί και ρίχνετε από ένα μικρό κομμάτι βούτυρο πάνω από κάθε σύκο.  Περιχύνουμε το μέλι πάνω από το σύκα, στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με τα καρύδια και μπαχαρικά.<br />Βάζουμε στη σχάρα για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα σύκα. Σερβίρετε με μασκαρπόνε τυρί ή γιαούρτι.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα