Αρχική / Διατροφή / Είμαι γυμνασμένη αλλά έχω λίπος στα μπούτια. Πως μπορώ να απαλλαγώ από αυτό;
Είμαι γυμνασμένη αλλά έχω λίπος στα μπούτια. Πως μπορώ να απαλλαγώ από αυτό; thumbnail

Δήμητρα, 15 ετών

Είμαι γυμνασμένη αλλά έχω λίπος στα μπούτια. Πως μπορώ να απαλλαγώ από αυτό;

Ρωτά η αναγνώστρια μας Δήμητρα Ε.

 

Είμαι 15 χρονών 1,60 και είμαι 46 κιλά. Οι περισσότεροι μου λένε πως έχω ωραίο σώμα είμαι γυμνασμένη αλλά έχω ένα προβληματάκι με τα πόδια μου. Δεν είναι ακριβώς χοντρά απλά έχουν λίγο παραπάνω λίπος τα μπούτια και όσο να ναι είναι κάτι που με ενοχλεί. Πως μπορώ να απαλλαγώ από αυτό;
Απαντάει η διαιτολόγος διατροφολόγος Ιωάννα ΚοντελέΣύμφωνα με τον Δείκτη Μάζας Σώματος (Βάρος / Ύψος 2) το βάρος είναι στα όρια του κατώτερου φυσιολογικού σύμφωνα με το ύψος και την ηλικία σου. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να χάσεις βάρος γιατί θα εμφανιστούν πολλά προβλήματα στο σώμα σου όπως απώλεια της περιόδου, αδυναμία, προβλήματα μνήμης και άλλα. Η κατανομή του λίπους στα διάφορα σημεία του σώματος (κοιλιά, πόδια, στήθος κλπ) εξαρτάται κυρίως από τον σωματότυπο και γενετικούς παράγοντες που εξαρτώνται από την φυλή και το φύλο του καθενός (π.χ. οι γυναίκες στις χώρες της Μεσογείου συνήθως έχουν περισσότερες καμπύλες σε σχέση  με τις γυναίκες της Βόρειας Ευρώπης). Εφόσον ακολουθείς ισορροπημένη διατροφή και γυμνάζεσαι θα πρέπει να αποδεχτείς ότι κάνεις ότι καλύτερο για το σώμα σου και να το αγαπήσεις όπως είναι χωρίς να προσπαθήσεις να αλλάξεις τις μικροατέλειες, που μας κάνουν όλους πιο όμορφους!

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X