Κόντε: «Να επιστρέψουμε εκεί που ανήκουμε»

Επισήμως ομοσπονδιακός προπονητής της Ιταλίας είναι ο Αντόνιο Κόντε ο οποίος παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ.

Ο πρώην παίκτης της Γιουβέντους υπέγραψε συμβόλαιο με της “σκουάντρα ατζούρα” μέχρι το 2016 και έκανε τις πρώτες του δηλώσεις λέγοντας πως «Είμαι ενθουσιασμένος για την αποστολή που αναλαμβάνω. Ο καθένας θα ήθελε να είναι στη θέση μου και να εκπροσωπεί τη χώρα του. Ο Τσέζαρε Πραντέλι είχε κάνει πολύ καλή δουλειά, ενώ και ο Αρίγκο Σάκι έχει παρουσιάσει έργο στις μικρές ομάδες. Περίμενα μια πρόταση από μεγάλη ομάδα και τελικά αυτή ήρθε γιατί η Ιταλία είναι μεγάλη ομάδα».

«Το ιταλικό ποδόσφαιρο διαθέτει σπουδαίους παίκτες, υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις και μου αρέσουν οι μεγάλες και δύσκολες προκλήσεις. Έρχομαι σε μια δύσκολη περίοδο, αλλά είμαι πεπεισμένος πως θα φτάσουμε και πάλι ψηλά. Η Ιταλία έχει κατακτήσει τόσους τίτλους και πρέπει να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Ζω για τη νίκη και για μένα η διαφορά μεταξύ νίκης και ήττας είναι σαν αυτή μεταξύ ζωής και θανάτου», τόνισε ο πολύπειρος Κόντε.

Ενώ για τους παίκτες που θα συνθέσουν την Εθνική ομάδα της Ιταλίας αλλά και τον Αντρέα Πίρλο είπε: «Ο κάθε παίκτης θα πρέπει να κερδίσει με την αξία του τη θέση στην εθνική ομάδα. Για μένα η ηλικία δεν παίζει ρόλο, όσο το τι παρουσιάζει κάθε παίκτης στο γήπεδο. Ο Πίρλο είναι ένας σπουδαίος παίκτης που μπορεί να κληθεί. Θα πρέπει να μιλήσω όμως πρώτα μαζί του».

Σχετικά άρθρα