Πρώτη για Μπενίτες με τα ερυθρόλευκα

Την πρώτη του προπόνηση με τον Ολυμπιακό πραγματοποίησε ο Χόρχε Μπενίτες, ο οποίος έβγαλε όλο το πρόγραμμα. Ατομικό ο Σιόβας, πρόβλημα με Φουστέρ .

O Ολυμπιακός επέστρεψε στις προπονήσεις μετά το διήμερο ρεπό και μπήκε στην τελική ευθεία η προετοιμασία για το ματς του Σαββάτου με τη Νίκη Βόλου.

Σήμερα έγινε διπλή προπόνηση, με νέο πρόσωπο τον Χόρχε Μπενίτες που συμμετείχε κανονικά στο πρόγραμμα και έδειξε σε καλή κατάσταση. Πρόβλημα με τραυματισμούς έχουν οι Σιόβας και Φουστέρ.

Η ενημέρωση από τον Ολυμπιακό:

Στο πρώτο κομμάτι το βάρος έπεσε στη φυσική κατάσταση και την τεχνική. Οι ποδοσφαιριστές ακολούθησαν αερόβιο πρόγραμμα, σε συνδυασμό με μπάλα. Παράλληλα, δούλεψαν στο κομμάτι της τεχνικής και του ελέγχου της μπάλας (κοντρόλ, πάσα, ντρίμπλα κλπ). Ολοκλήρωσαν με ελαφρύ τρέξιμο και ανανέωσαν για το απόγευμα. Εκεί μπήκε σε πρώτο πλάνο η μπάλα. Άρχισαν με ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας και συνέχισαν με έμφαση στην πίεση προς τον αντίπαλο και τον έλεγχο του ρυθμού. Χωρίστηκαν σε ομάδες και κάθε γκρουπ δούλεψε στον τομέα του. Αμυντική λειτουργία, αναχαίτιση επιθέσεων, δημιουργία φάσεων και τελειώματα, με έμφαση, παράλληλα, στη σωστή ανάπτυξη. Στο φινάλε έγινε και δίτερμα, στα 3/4 του γηπέδου.

Στο πρόγραμμα της προπόνησης συμμετείχε ο Χόρχε Μπενίτες, τόσο το πρωί, όσο και το απόγευμα. Ο Παραγουανός ενσωματώθηκε άμεσα στις προπονήσεις και συμμετείχε σε όλες τις ασκήσεις. Ο Σιόβας ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα αποκατάστασης, δίχως να υπάρχει βιασύνη για την επιστροφή του στο κανονικό πρόγραμμα, κάτι που αναμένεται να γίνει προσεχώς. Κατά τη διάρκεια της απογευματινής προπόνησης ο Νταβίντ Φουστέρ αισθάνθηκε ενοχλήσεις στους οπίσθιους μηριαίους δεξιά και αποχώρησε. Η κατάσταση της υγείας του θα επανεκτιμηθεί από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με διπλή προπόνηση και την Τετάρτη. Στις 09:00 και στις 19:30.

Σχετικά άρθρα