Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Γολγοθάς η είσπραξη των επιστροφών ΦΠΑ
Γολγοθάς η είσπραξη των επιστροφών ΦΠΑ  thumbnail

Γολγοθάς η είσπραξη των επιστροφών ΦΠΑ

Μακρύς παραμένει ο χρόνος της αναμονής για όσες επιχειρήσεις περιμένουν να εισπράξουν τον ΦΠΑ που τους οφείλει το Δημόσιο. Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δείχνουν ότι ούτε λίγο ούτε πολύ ο μέσος χρόνος αναμονής φτάνει τις 298 ημέρες. 

Αν αποτελεί κάποιου είδους παρηγοριά για τις 23.214 επιχειρήσεις που βρίσκονται στην ουρά με εκκρεμείς αιτήσεις, τα προηγούμενα στοιχεία έδειχναν ότι ο μέσος χρόνος αναμονής ήταν 307 ημέρες…

Το ποσό που διεκδικούν οι επιχειρήσεις φτάνει τα 882 εκατομμύρια ευρώ, και έχει αυξηθεί 15% σε διάστημα μιας εβδομάδας, οπότε και υποβλήθηκαν 766 νέες αιτήσεις. 

Εξίσου εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία από τις επιμέρους ΔΟΥ: στις 797 ημέρες η μέση αναμονή στη ΔΟΥ ΣΤ’ Θεσσαλονίκης, στις 768 ημέρες στην ΚΩ.

Τυχεροί όσοι υποβάλλουν αιτήσεις σε Σάμο, Ζάκυνθο και Σαντορίνη: εκεί φαίνεται πως πληρώνουν αμέσως καθώς δεν έχουν εκκρεμότητες…

ΠΗΓΗ: www.euro2day.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X