Ο Κριστόφ Βαζέχα μιλά για τον Μάρκους Μπεργκ

Ο Κρίστο Βαζέχα δεν είδε  τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μίντιλαντ. Αυτό τον  καιρό δουλεύει σκληρά για να ξανακάνει τον Φωστήρα «φονέα των γιγάντων». Δεν είδε και τα τέσσερα γκολ του Μάρκους Μπεργκ όμως από την πρώτη στιγμή είχε την καλύτερη άποψη για τον Σουηδό.

«Είναι ένας πολύ καλός σέντερ φορ. Το έδειξε από την πρώτη μέρα που ήρθε στον Παναθηναϊκό. Είναι από τους παίκτες που ξεχωρίζουν μέσα στο γήπεδο. Μυρίζεται το γκολ κι έχει ποικιλία στο παιχνίδι του. Δεν είναι προβλέψιμος. Αυτό είναι μεγάλο προσόν για ένα παίκτη που θέλει να σκοράρει.»

Για τον Βαζέχα η σχέση του Μπεργκ με τον Παναθηναϊκό είναι… αμφίδρομη. Ο Παναθηναϊκός βοήθησε τον ποδοσφαιριστή κι ο ποδοσφαιριστής βοηθά την ομάδα.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κι ο Παναθηναϊκός ρίσκαρε παίρνοντας τον Μπεργκ. Η καριέρα του κινδύνευε και του έδωσε το χέρι βοήθειας που χρειαζόταν εκείνη τη στιγμή. Ο παίκτης βρήκε και πάλι τον εαυτό του και τώρα τον βλέπουμε να κάνει ότι κάνει.»

Ο Παναθηναϊκός δημιουργεί παράδοση τα τελευταία χρόνια σε σέντερ φορ που φοράνε τη φανέλα τους και… σώζουν τη καριέρα τους. Ο Σισέ επέστρεψε μέσω Παναθηναϊκού στην εθνική Γαλλίας, ο Μπέργκ επέστρεψε στα γκολ και στην εθνική Σουηδίας. Η άποψη του Βαζέχα για τις συνθήκες που βοηθούν αυτή την εξέλιξη:

«Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι πολύ σκληρό όπως αυτά των χωρών που έπαιζαν και οι δύο ποδοσφαιριστές. Μπεργκ ήρθε από τη Μπουντεσλίγκα όπου δεν υπάρχει πίστωση χρόνου κι ο Σισέ από την Πρέμιερ. Και στα δύο αυτά πρωταθλήματα πρέπει να είσαι έτοιμος 100%. Στην Ελλάδα, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας είχε την εμπιστοσύνη των προπονητών του και του κόσμου και μπόρεσαν να βρουν τον καλό αγωνιστικό τους εαυτό»

 

Σχετικά άρθρα