Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Εκεί όπου τα αεροπλάνα πετούν σε απόσταση 12 μέτρων από τις στέγες των σπιτιών
Εκεί όπου τα αεροπλάνα πετούν σε απόσταση 12 μέτρων από τις στέγες των σπιτιών thumbnail

Εκεί όπου τα αεροπλάνα πετούν σε απόσταση 12 μέτρων από τις στέγες των σπιτιών

Μέχρι το 2001, όταν και έκλεισε, οι κάτοικοι των Νοτίων Προαστίων και ειδικά της περιοχής γύρω από το αεροδρόμιο Ελληνικό, ζούσαν με τον ήχο των αεροπλάνων τα οποία έφθαναν να πετούν μόλις κάποια μέτρα πάνω από τις στέγες των σπιτιών τους. Ωστόσο, αυτό που συμβαίνει σε ένα συγκεκριμένο σημείο δίπλα από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου δεν έχει προηγούμενο: Τα αεροπλάνα φθάνουν να πετούν σε απόσταση 12,2 μέτρων από τις στέγες των σπιτιών που βρίσκονται στο δρόμο Μίρτλ και ο οποίος βρίσκεται ουσιαστικά μια ανάσα από το τέλος του αεροδιαδρόμου. 

Με την πρώτη ματιά τα σπιτάκια στην οδό Μιρτλ μοιάζουν ειδυλλιακά. Κλασικές λονδρέζικες, όμορφες, μονοκατοικίες με κήπους. Τα φαινόμενα, όμως, απατούν. Οι ένοικοί τους ζουν ένα πραγματικό μαρτύριο, καθώς ο δρόμος βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων από την περίμετρο του αεροδρομίου με αποτέλεσμα πολλά αεροπλάνα κατά την προσγείωση και την απογείωση να φθάνουν να πετούν σε απόσταση από τις στέγες που προκαλεί τρόμο: Μόλις στα 12,2 μέτρα. 

Στο αεροδρόμιο του Χίθροου προσγειώνονται και απογειώνονται κατά μέσο όρο 1.280 αεροπλάνα, ενώ η πλειοψηφία των πτήσεων γίνεται από τις 6 το πρωί έως τις 11 το βράδυ. 

Οι ένοικοι των σπιτιών της οδού Μιρτλ μπορεί να μην τρομάζουν πλέον με τα αεροπλάνα, ωστόσο ο θόρυβος είναι ένα μεγάλο θέμα. Η διεύθυνση του Χίθροου προκειμένου να τους "ανακουφίσει" έχει βάλει όριο θορύβου στα αεροπλάνα τα 94 ντεσιμπέλ την ημέρα και τα 87 ντεσιμπέλ το βράδυ και όσοι τα ξεπερνούν πληρώνουν το σχετικό πρόστιμο.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X