Ένα… παραμύθι από τη Βάρδα ως τη Λισαβόνα

Ο Ανδρέας Σάμαρης θα μπορούσε να είναι ο ήρωας κάθε πιτσιρικά που παίζει μπάλα. Διότι κάθε πιστιρικάς ονειρεύεται να βρεθεί από τις αλάνες στα μεγάλα ποδοσφαιρικά σαλόνια.

Ο Ανδρέας Σάμαρης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16 Ιουνίου του 1989 και συγκεκριμένα στο Μαρούσι. Σε ηλικία δύο ετών βρέθηκε μαζί με τους γονείς του στην Πάτρα, κοντά στον τόπο καταγωγής του πατέρα του, Ζώη, την Βάρδα Ηλείας. Ο Ζώης Σάμαρης, ήταν ποδοσφαιριστής στον ΠΑΟ Βάρδας ενώ η μητέρα του Ανδρέα δεν ήθελε να ακούει τη λέξη ποδόσφαιρο. Ήταν εξαιρετικός μαθητής όπως ήθελε η μητέρα του και παράλληλα εξαιρετικός ποδοσφαιριστής όπως ήθελε ο πατέρας του.
Η πρώτη ομάδα στην οποία έπαιξε μπάλα ήταν ο ΠΑΟ Βάρδας. Το 2006 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Παναχαϊκή . Το 2009 ανέλαβε την ομάδα της Πάτρας ο Αλέξης Κούγιας, η κόντρα ήρθε λίγο αργότερα και ο Σάμαρης βρέθηκε στην εξέδρα. Η Παναχαϊκή με ανακοίνωση τον κατηγόρησε ότι… τραυματίζει συμπαίκτες του με στόχο την αποδέσμευσή του. Εμεινε ελεύθερος στις 25 Σεπτεμβρίου, δεν έπαιξε μπάλα για τρεις μήνες και τον Ιανουάριο του 2010 ήρθε η ώρα του Πανιωνίου.  Πέρασε καιρός, ο Άκης Μάντζιος τον καθιέρωσε και μπήκε για τα καλά στο στόχαστρο μεγάλων ομάδων.
Στις 30 Αυγούστου 2012 ήρθε η μεγάλη στιγμή πριν από την… επόμενη. Ο Ανδρέας Σάμαρης υπέγραψε στον Ολυμπιακό για τέσσερα χρόνια έναντι περίπου 120.000 ετησίως.
Αργότερα ήρθε η κλήση στην Εθνική ομάδα και το γκολ- εισιτήριο στους 16, στο Mundial, κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού.  
Και εδώ και δύο ημέρες ήρθε η ώρα για το άλμα στην Πορτογαλία. Ο Ανδρέας Σάμαρης είναι παίκτης της Μπενφίκα και φυσικά η μητέρα του έχει κάθε λόγο να καμαρώνει που ο γιός της δεν την άκουσε. Το συμβόλαιο των 20 χιλιάδων ευρώ με τον πανιώνιο, το σπίτι στο Κορωπί με μοναδικό έπιπλο ένα στρώμα, η περιπέτεια της Παναχαϊκής και οι αλάνες στη Βάρδα μοιάζουν μακρινό παρελθόν…

Σχετικά άρθρα