Κλάση στον άξονα, Ντουρμάζ και άμυνα

 
Όσο δεν εμφανιζόταν η κόπωση από την ανυπόφορη ζέστη-υγρασία και η σιγουριά για την άνετη επικράτηση της πρεμιέρας, μέχρι δηλαδή να μπει το τρίτο γκολ και να τελειώσει το ημίχρονο, ο Ολυμπιακός είχε απολαυστικές στιγμές στην επίσημη «πρώτη» της φετινής σεζόν. 
 
Αυτό που παρατηρούσε κανείς με ικανοποίηση ήταν ότι ξεχείλιζε η ποιότητα και η κλάση στον άξονα, με την παρουσία των Κασάμι και Αφελάι μπροστά και λίγο πλάγια από τον Εντινγκά, μαζί με την οργανωτική ενορχήστρωση του Ντομίνγκες. 
 
Ο Ελβετός, ο Ολλανδός και ο Αργεντίνος δίνουν άλλη αίσθηση στον τομέα της κυκλοφορίας της μπάλας και της παραγωγής επιθετικού παιχνιδιού. Ο Μίτσελ προτίμησε να ανεβάσει πολύ από την αριστερή πλευρά τον Μαζουακού και από τη δεξιά τον Ελαμπντελαουί μαζί με τον Ντοσεβί, με την ομάδα της Μαγνησίας να μην ξέρει πολλές φορές στη διάρκεια του πρώτου μέρους από πού της έρχονταν οι επιθέσεις και οι ευκαιρίες.
 
Ο Ολυμπιακός έχει τρομερές λύσεις από τη μέση και μπροστά για να παίζει διάφορα στιλ και να αντιμετωπίζει κάθε τύπο αντίπαλου. Διαθέτοντας πλέον και τον Ντουρμάζ για τη θέση του αριστερού εξτρέμ, μπορεί να γεμίσει και αυτό «κενό» που έμοιαζε να υπάρχει στη διάταξη της ομάδας, όταν έψαχνε κάποιος να ισορροπήσει στο μυαλό του το σύστημα σε πιο παραδοσιακές μορφές. Αλλά ο Ολυμπιακός μπορεί να παίξει άνετα και αυτό το 4-1-4-1 που χρησιμοποιήθηκε κόντρα στη Νίκη, το οποίο διαμορφώνεται στη διάρκεια του αγώνα αναλόγως και με τη θέση που παίρνει ο Τσόρι πιο κοντά στον σέντερ φορ ή πιο κοντά στους χαφ. 
 
Ο Αφελάι έδειξε από την πρώτη στιγμή αυτό που όλοι γνωρίζουμε για τον τρόπο παιχνιδιού του. Τη δυνατότητα πολύπλευρης παρουσίας στον αγωνιστικό χώρο. Άρχιζε επιθέσεις ως αριστερός ενδιάμεσος, πλησίαζε κοντά στη γραμμή σαν εξτρέμ, συμμετείχε στην οργάνωση σαν πλέι μέικερ, πατούσε περιοχή από τα πλάγια και έβγαινε ως σέντερ φορ όπως στη φάση του δικού του γκολ. Εκπληκτικός παίκτης…
 
Στην άμυνα υπήρξαν θέματα, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι μπροστά από τον Ρομπέρτο ήταν τέσσερις μπακ που έπαιζαν για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό. Κι ότι δεν αγωνίστηκε όλη η περσινή άμυνα, με Σαλίνο, Χολέμπας, Σιόβα και Μανωλά, ενώ ο Αβραάμ μπήκε αλλαγή. 
 
Ακόμη κι αν φύγει ο Μανωλάς, οι λύσεις είναι πολλές. Κι ο χρόνος για ομοιογένεια, συνοχή και «δέσιμο», υπάρχει…

Σχετικά άρθρα