Αρχική / Πολιτισμός / City life / TEDxAcademy στο Μέγαρο Μουσικής – Πρόγραμμα
TEDxAcademy στο Μέγαρο Μουσικής - Πρόγραμμα thumbnail

TEDxAcademy στο Μέγαρο Μουσικής – Πρόγραμμα

Το TEDxAcademy επιστρέφει και φέτος, προσκαλώντας το κοινό σε έναν ανοιχτό και δημιουργικό διάλογο με θέμα “Το μέλλον που μοιραζόμαστε” (“The Future we Share”), ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.


 


Το TEDxAcademy ανακοίνωσε επίσης τον πλήρη κατάλογο των ομιλητών της φετινής διοργάνωσης, οι οποίοι θα παρουσιάσουν καινοτόμες δράσεις από το διεθνή χώρο, συμμετέχοντας σε έναν παραγωγικό διάλογο με το κοινό και ανταλλάσσοντας απόψεις πάνω σε τρεις βασικές θεματικές ενότητες:


 


1. Παγκόσμιο Όραμα: εξελίξεις που διαμορφώνουν τις παγκόσμιες τάσεις σχετικά με την τεχνολογία, την κοινωνία και τη δημοκρατία.


 


2. Τοπική Δράση: πρωτοποριακές ιδέες που είναι σε θέση να συμβάλλουν στην κοινωνική πρόοδο, μέσα από το πρίσμα της Δημοκρατίας, της καινοτομίας και της αλλαγής.


 


3. Ανθρώπινη Αλληλεπίδραση: Σκέψεις και ιδέες για τις δυνατότητες των ανθρώπων που μπορούν να επηρεάσουν καθοριστικά τη ζωή όλων μας και τις σύγχρονες κοινότητες, καθώς και να συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός καλύτερου αύριο.


 


Οι 15 αξιόλογοι και διεθνώς αναγνωρισμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο που θα συμμετάσχουν στο TEDxAcademy 2014 είναι οι εξής:


 


Simon Anholt, σύμβουλος πολιτικής με δράση σε περισσότερες από 50 χώρες ανά τον κόσμο.


 


Περικλής Παπαδόπουλος, καθηγητής Αεροδιαστημικής Μηχανικής του ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια San Jose και επικεφαλής προγράμματος πειραματικού δορυφόρου της NASA


 


Αλέξανδρος Κρητικός, καθηγητής οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Πόσνταμ και διευθυντής Έρευνας στο Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών


 


Νίκος Μιχαλάκης, επικεφαλής στην επιστημονική ομάδα της Knewton, εταιρίας που ηγείται παγκοσμίως στις σύγχρονες μεθόδους κάτοχος πτυχίου ηλεκτρολόγου μηχανικού και επιστήμης υπολογιστών από το ΜΙΤ


 


Χρήστος Μποκόρος, ζωγράφος


 


James Robinson, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών και Οικονομίας στο πανεπιστήμιο Harvard, συν-συγγραφέας του "Γιατί αποτυγχάνουν τα έθνη" (Why Nations Fail) http://whynationsfail.com Το 2012, ο James Robinson κατετάγη στους κορυφαίους στοχαστές του κόσμου από το περιοδικό Foreign Policy.


 


Daniel Gilbert, καθηγητής Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Harvard. Συγγραφέας του διεθνούς best seller "Σκοντάφτοντας στην ευτυχία" (Stumbling on Happiness), το οποίο κέρδισε το 2007 το βραβείο Royal Society Prizes for Science Books.


 


Keren Elazari, σύμβουλος ασφαλείας κυβερνοχώρου, σημαίνον μέλος εκστρατείας κυβερνήσεων και παγκόσμιων εταιριών για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την ηλεκτρονική πειρατεία.


 


Αλέξης Παπαχελάς, δημοσιογράφος και διευθυντής της εφημερίδας “Καθημερινή”.


 


Χάρης Θεοχάρης, τέως Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, ειδικός στο σχεδιασμό, την ανάλυση και την εφαρμογή μεγάλων συστημάτων λογισμικού.


 


Νίκος Κουμέττης, πρόεδρος της Coca-Cola Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης


 


Μύρων Μιχαηλίδης, αρχιμουσικός, καλλιτεχνικός διευθυντής Εθνικής Λυρικής Σκηνής


 


Στέλιος Ράμφος, φιλόσοφος και συγγραφέας


 


Μιχάλης Μπαχτής, φυσικός, ερευνητής στο CERN


 


Μαρία Σταυροπούλου, νομικός, επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασύλου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη


 


Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, θα διατεθούν συνολικά 100 εισιτήρια σε ανέργους. Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το μηχανισμό υποβολής των σχετικών αιτήσεων ενδιαφέροντος και τη διαδικασία επιλογής θα αναρτηθούν το επόμενο διάστημα στον επίσημο ιστότοπο του TEDxAcademy.


 


Οι εγγραφές για συμμετοχή στο TEDxAcademy 2014 ξεκίνησαν.


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X