Αρχική / Διάφορα (old articles) / 10 Σίγουροι Τρόποι για να Αποτύχετε ως Αφεντικά
10 Σίγουροι Τρόποι για να Αποτύχετε ως Αφεντικά thumbnail

10 Σίγουροι Τρόποι για να Αποτύχετε ως Αφεντικά

 1. Να προσπαθείτε να τα κάνετε όλα μόνος σας. Να θυμάστε ότι από το λαιμό και κάτω, από άποψη αντοχής, είμαστε όλοι πεπερασμένοι. Τα νεκροταφεία είναι γεμάτα αναντικατάστατους. Αναθέτοντας εργασίες, πέραν των άλλων βοηθάτε και την ανάπτυξη των υφισταμένων σας


2. Να δημιουργείτε προστριβές με τους συναδέλφους σας. Μην ψάχνετε αφορμές για εντάσεις. Μάθετε να ξεχνάτε. Αφήστε και μια κουβέντα να πέσει κάτω.


3. Να ασχολείστε με λεπτομέρειες. Πότε θα κάνετε τα σοβαρά; Μην αφήνετε το δέντρο να κρύβει το δάσος. Όσο ασχολείστε με λεπτομέρειες, τόσο πείθετε τους άλλους ότι δεν εμπιστεύεστε κανέναν και θα σας το ανταποδώσουν κατάλληλα.


4.Να αποφεύγετε να παίρνετε αποφάσεις. Η αναποφασιστικότητα είναι χαρακτηριστικό ανθρώπων μικρών, άβουλων, διστακτικών, χωρίς εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στο ρόλο που τους έχει ανατεθεί.


5. Να κολλάτε σε παλιές ιδέες. Επιτέλους, υπάρχουν και άλλες για να κολλήσετε.


6. Να αγνοείτε τις ιδέες των άλλων. Αγνοώντας τις ιδέες τους, δείχνετε ότι υποτιμάτε όλη την προσωπικότητά τους. Οι άνθρωποι που νιώθουν ότι δεν τους εκτιμάτε, δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα σπουδαίο μαζί σας.


7. Να κρατάτε όλες τις πληροφορίες για τον εαυτό σας. Όλοι ξέρουν ότι η πληροφόρηση είναι δύναμη. Όταν την κρατάτε μόνον για εσάς, είναι σαν να τους λέτε ότι τους φοβάστε και δεν νιώθετε ικανός για τη θέση που έχετε.


8. Να ενδιαφέρεστε μόνον για τη δουλειά και ελάχιστα για τους ανθρώπους ή αντιστρόφως. Υπάρχει ένα κατάλληλο σημείο ισορροπίας-ενδιαφέροντος, τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τη δουλειά. Καμία ακραία συμπεριφορά δεν φέρνει αποτελέσματα.


9. Να κλέβετε το «μπράβο» των άλλων. Να παρουσιάζετε τη δουλειά τους για δική σας. Μήπως δεν εχετε τίποτε δικό σας να επιδείξετε; Χρειάζεται να επιδείξετε και δική σας δουλειά όταν διοικείτε.


10. Να αγνοείτε τα αισθήματα των ανθρώπων που βρίσκονται κοντά σας. Ξέρετε, μερικοί πρέπει να ξυπνήσουν από το παραλήρημα της εξουσίας και να ξεπεζέψουν από το «καλάμι», πριν τους ξυπνήσουν με τη βία. Διοικούν ανθρώπους


Πληροφορίες για τη σύνταξη του άρθρου πάρθηκαν από την ΕΕΔΕ – Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων Ελλάδας που δρα από το 1962


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X