Αρχική / More / Αθλητικά / «Να βγει από την στείρα και καταστροφική άρνηση ο Λιανός»
«Να βγει από την στείρα και καταστροφική άρνηση ο Λιανός» thumbnail

«Να βγει από την στείρα και καταστροφική άρνηση ο Λιανός»

«Να βγει από αυτή την στείρα και καταστροφική για τον ίδιο και την ομάδα άρνηση», καλεί τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Πανιώνιος Ηλία Λιανό, ο Θανάσης Στρογγυλάκης, έφορος ακαδημιών του συλλόγου.

Ο Στρογγυλάκης σε ανακοίνωση του καταθέτει τις απόψεις του για την κατάσταση που επικρατεί στον «Ιστορικό», ο οποίος ενάμιση μήνα πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος δεν διαθέτει παίκτες, προπονητές και διοίκηση:

«Αυτή η ανακοίνωση εκδίδεται  για να μάθει  ο κόσμος του Πανιωνίου  πράξεις και γεγονότα που οδήγησαν την ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ στο σημερινό της αδιέξοδο, για να αποδοθούν  οι  ευθύνες σε αυτούς που κατά την γνώμη μου τους ανήκουν, αλλά πάνω απ’ όλα για να βρεθεί λύση για την ομάδα μας. 

Η ιστορία άρχισε μετά τον αγώνα της κανονικής περιόδου με τον Παναθηναϊκού και την δήλωση του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Ηλία Λιανού ότι αποχωρεί από την ομάδα.

Μετά από δύο-τρεις εβδομάδες ο Ηλίας Λιανός μου ζήτησε να συναντηθούμε και μου πρότεινε να αναλάβω εγώ να «τρέξω» την ομάδα ως το μόνο άτομο που εμπιστευόταν. Εξήγησα ότι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων μου είναι αδύνατον να ασχοληθώ, αλλά δεσμεύτηκα να βοηθήσω, ώστε να βρεθεί μια αξιόπιστη λύση.

Μετά από συνεδρίαση της επιτροπής ακαδημιών μπάσκετ, μαζί με τους κύριους Γ. Μπίρη και Θ. Χριστόπουλο προτείναμε στον Η. Λιανό να αποχωρήσει από το προσκήνιο, να διατηρήσει τις μετοχές, να πληρώσει όλες τις προηγούμενες οφειλές και να χρηματοδοτήσει το μπάτζετ της περιόδου 2014-15 μέχρι του ποσού των 200-250.000 ευρώ το οποίο στην συνέχεια μειώθηκε στις 150.000 ευρώ.

Εμείς, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία των ακαδημιών μπάσκετ και το επιτυχημένο μοντέλο διοίκησης της τελευταίας πενταετίας, θα αναλαμβάναμε την οργάνωση και στελέχωση της ΚΑΕ. Παράλληλα, ζητήσαμε να διατηρηθούν στην ομάδα ως θεματοφύλακες του, οι κύριοι Κακαβάς και Καρτάλος. Σε αυτό το σχέδιο ο Ηλίας Λιανός ήταν απόλυτα σύμφωνος.

Επίσης, συμφωνήσαμε να μας δοθεί μια κατάσταση των εκκρεμών οφειλών  της ΚΑΕ καθώς και μια ανάλυση των παγίων  λειτουργικών εξόδων για να ενημερωθούμε και να ετοιμάσουμε τον προγραμματισμό της ομάδος. Αυτό το τελικό σχέδιο προέκυψε μετά από τρία ραντεβού στο Μαρούσι.

Παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας όμως, η λίστα δεν ήρθε ποτέ σε μας. Έγινε μόνο ένα ραντεβού με τον Ακη Καρτάλο ο οποίος μας έδωσε προφορικά κάποια στοιχεία και τίποτε περισσότερο. Μετά από αυτό το ραντεβού, ακολούθησε μια σιωπή από πλευράς του Ηλία Λιανού, χωρίς να δοθεί κάποια εξήγηση.

Αργότερα μάθαμε ότι αναζητούσε επενδυτή για να δώσει τις μετοχές. Καταλάβαμε βέβαια ότι δεν υπήρχε πια ενδιαφέρον από την πλευρά του για συνεργασία μαζί μας. Εν συνεχεία, μάθαμε ότι είχε επαφές με τον κύριο Σταμούλη για μεταβίβαση των μετοχών. Όμως ούτε αυτή η λύση ευοδώθηκε λόγω άρνησης της πλευράς Λιανού. Προφανώς δεν θεωρήθηκε αξιόπιστη.

Με όλα αυτά ο χρόνος περνούσε και η ομάδα έχανε παίκτες με συμβόλαια που υπολογίζονταν στο ρόστερ, τα μέλη του ΔΣ δήλωναν παραίτηση  και η ομάδα βάδιζε στα… βράχια.

Υπήρξε μια πρωτοβουλία από τον κο Πολύδωρο Συρίγο για ανεύρεση επενδυτή η οποία τελικά απέφερε το ενδιαφέρον του κυρίου Μαργέτη. 

Πριν ακόμα ολοκληρωθεί αυτή η πρωτοβουλία, και βλέποντας τον κίνδυνο να χαθούν από τον σύλλογο οι διεθνείς έφηβοι (που κατέκτησαν το πρωτάθλημα Ελλάδας) και δεν ανήκαν ήδη στην ΚΑΕ (Μπιλής, Τσιμπούκης κλπ), αφού εξετάσαμε με τον κο  Μπίρη και τον κο Χριστόπουλο τις πιθανότητες χρηματοδότησης, προτείναμε στον εντεταλμένο του κου Λιανού Ν. Κακαβά, (διότι τον κο Λιανό ήταν αδύνατο να τον εντοπίσουμε αφού είχε αλλάξει όλα του τα κινητά τηλέφωνα (!)), το ακόλουθο σχέδιο:

Α) Να εξοφληθούν άμεσα όλες οι οφειλές της ΚΑΕ, η οποία πράγματι δεν χρωστάει στο δημόσιο πλην ενός μικρού διακανονισμένου ποσού αλλά οι οφειλές προς παίκτες, μάνατζερ και λοιπούς πιστωτές ανέρχονται χοντρικά γύρω στις 250 με 300.000 ευρώ.

Β) Να μεταβιβάσει τις μετοχές στον ερασιτέχνη, και εμείς να αναλάβουμε να «τρέξουμε» την ομάδα χωρίς να επιβαρυνθεί ο σύλλογος οικονομικά. Σε αυτό συμφώνησε ο Ηλίας Λιανός με την προϋπόθεση να αντικατασταθεί η δική του εγγυητική ύψους 100.000 ευρώ. Αυτό δεν το είχαμε προϋπολογίσει και προσπαθήσαμε να βρούμε λύση και σε αυτό. Παράλληλα είχε εμφανιστεί η πρόταση Μαργέτη, οπότε πρότεινα στον κύριο Κακαβά να δώσει προτεραιότητα σε αυτήν ως πιο άμεσα υλοποιήσιμη αφού θα γινόταν απ’ ευθείας μεταβίβαση των μετοχών χωρίς την μεσολάβηση του ερασιτέχνη.

Αυτή η πρόταση ελπίζω να τελεσφορήσει αν και πολύ φοβάμαι ότι είναι ίσως αργά, η μπορεί να κριθεί ως μη αξιόπιστη.

 Άραγε η διάλυση της ΚΑΕ και ο αναγκαστικός υποβιβασμός στις ερασιτεχνικές κατηγορίες είναι πιο αξιόπιστη λύση;

Εδώ να σημειώσω τα εξής. 

Από την στιγμή της δήλωσης Λιανού περί αποχώρησης, η ομάδα έχει χάσει την 3η θέση στο πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ στον οποίο πήγαν 3 παίκτες μας αν και δεσμεύονταν με συμβόλαια (!), έχει μείνει με ένα παίκτη (Σταμάτης), ο οποίος είναι μετέωρος και δεν ξέρει αν θα έχει ομάδα του χρόνου να παίξει, δεν υπάρχει ΔΣ, έχει απολυθεί το διοικητικό προσωπικό, υπάρχει η απαγόρευση μεταγραφών από την FIBAEUROPE και η εικόνα των συνολικών οφειλών της ΚΑΕ είναι θολή.  

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο Ηλίας Λιανός που ήταν  εξαφανισμένος με αλλαγμένους αριθμούς κινητών τηλεφώνων, την κυριολεκτικά τελευταία στιγμή δηλώνει από τον τόπο των διακοπών του ότι δεν υπήρχε ενδιαφέρον από τους ανθρώπους των ακαδημιών και του ερασιτέχνη.

Αυτό εμάς τους ανθρώπους των ακαδημιών μας προσβάλλει διότι είναι απόλυτα αναληθές. Το μόνο που μπορεί να ισχυριστεί κανείς είναι ότι το ΔΣ του Ερασιτέχνη δεν έδειξε την απαιτούμενη πυγμή και δεν απαίτησε ως όφειλε σαν ιδρυτικό σωματείο την διασφάλιση της υπόστασης της ΚΑΕ και της συνέχισης της λειτουργίας της.

Προσωπικά, σεβόμενος την πολυετή  και σημαντικότατη προσφορά του στον Σύλλογο θα ήθελα από τον φίλο μου Ηλία Λιανό, να βγει από αυτή την στείρα και καταστροφική για τον ίδιο και την ομάδα άρνηση και να αναλάβει τις ευθύνες του έστω και την ύστατη στιγμή. Διότι αν κάποιος ενδιαφέρεται για την ιστορία του Συλλόγου που υπηρέτησε και την υστεροφημία του, όταν αποφασίσει να αποχωρήσει, ή βρίσκει άμεσα την διάδοχη κατάσταση, η εξοφλεί τις υποχρεώσεις του και παραδίδει εγκαίρως την ομάδα στο ιδρυτικό σωματείο (ΓΣΣ) με παίκτες και χωρίς χρέη, όπως την παρέλαβε.

Όλα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις που το μόνο που θα κάνουν είναι να αμαυρώσουν την εικόνα του στις συνειδήσεις του κόσμου συνδέοντας την με την χειρότερη στιγμή της ομάδας μπάσκετ».

 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X