Αρχική / Υγεία / Χειρουργική / Έχω λεμφικό οίδημα αριστερού κάτω άκρου. Τι πρέπει να κάνω;
Έχω λεμφικό οίδημα αριστερού κάτω άκρου. Τι πρέπει να κάνω; thumbnail

Αλέξανδρος, 81 ετών

Έχω λεμφικό οίδημα αριστερού κάτω άκρου. Τι πρέπει να κάνω;

Ρωτά ο αναγνώστης μας Αλέξανδρος Μ.


Είμαι 81 χρονών έχω λεμφικό οίδημα αριστερύ κάτω άκρου αγνώστου αιτιολογίαςΟι γιατροί λένε ότι ειναι συμβατή για την ηλικία και την κατάσταση της αρτηριακής αιμάτωσης των κάτω ακρων του ασθενούςΕπίσης έχω κάνει τρίπλεξ άνω και κάτω κοιλίας οι γιατροί δεν μου βρήκανε τίποτα Θέλω να σας κάνω της εξής ερωτήση. 1. Ποια είναι τα αίτια 2. Ποια είναι η αντιμετώπιση της ασθένειας 3. Ποια μπορεί είναι η εξέλιξη της ασθένειας. Σας παρακαλώ απαντήστε μου άμεσα


 


Απαντάει ο Γνεικός Χειρουργός Αναστάσιος Τσεχπενάκης


 


Εφόσον το οίδημα αφορά μόνο το ένα κάτω άκρο θα πρέπει ο έλεγχος να στραφεί προς την κατεύθυνση ύπαρξης αιτίας που δυσκολεύει την επιστροφή προς τον κορμό του (φλεβικού) αίματος και της λέμφου. Αν το υπερηχογράφημα της κοιλίας και το triplex των αγγείων κοιίας και κάτω άκρου δεν ανέδειξαν κάποια παθολογία, θα έπρεπε ίσως, με την σύμφωνη γνώμη του Ιατρού σας, να προχωρήσετε σε υπολογιστική (αξονική) τομογραφία άνω και κάτω κοιλίας.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X