Αρχική / Υγεία / Εγκυμοσύνη / Είμαι έγκυος και στις τελευταίες εξετάσεις αίματος είχα “ Αντισώματα Ερυθράς IgG: ΘΕΤΙΚΟ". Πρέπει να ανησυχώ;
Είμαι έγκυος και στις τελευταίες εξετάσεις αίματος είχα “ Αντισώματα Ερυθράς IgG: ΘΕΤΙΚΟ". Πρέπει να ανησυχώ; thumbnail

Ελένη, 30 ετών

Είμαι έγκυος και στις τελευταίες εξετάσεις αίματος είχα “ Αντισώματα Ερυθράς IgG: ΘΕΤΙΚΟ". Πρέπει να ανησυχώ;

Ρωτά η αναγνώστρια μας Ελένη Ρ. 


Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι που με προβλημάτισε αρκετά. Είμαι στην  7η εβδομάδα εγκυμοσύνης και στα αποτελέσματα από τις εξετάσεις αίματος που πήρα έδειξε: “ Αντισώματα Ερυθράς IgG:ΘΕΤΙΚΟ( )152", Ενώ όλα τα άλλα είναι αρνητικά! Τι σημαίνει αυτό; Ο γυναικολόγος μου είναι σε άδεια και δεν ξέρω που να απευθυνθώ. Απαντάει ο γυναικολόγος Πάνος ΑντσακλήςΟ έλεγχος για αντισώματα ερυθράς αποτελεί μέρος του προγεννητικού ελέγχου που γίνεται σε κάθε έγκυο (ειδικά στην πρώτη κύηση). Η ερυθρά είναι ιογενής λοίμωξη που οφείλεται  στον ιό της ερυθράς και η οποία σε γενικές γραμμές προκαλεί μία ήπια εξανθηματική νόσο, όμως στη διάρκεια της κύησης μπορεί να προκαλέσει μία σοβαρή κατάσταση που ονομάζεται σύνδρομο συγγενούς ερυθράς και αποτελεί ένα ιδιαίτερο σύνδρομο που προκύπτει όταν κατά τη λοίμωξη της εγκύου ο ιός περνά από τον πλακούντα στο έμβρυο με πιθανές σοβαρές επιπτώσεις στο έμβρυο. Γι αυτό το λόγο η πρόληψη της ερυθράς γίνεται με την χορήγηση εμβολίου – συνήθως αποτελεί μέρος του λεγόμενου τριπλού ή τετραπλού εμβολίου (ΜΜR). Οι περισσότερες γυναίκες λοιπόν έχουν εμβολιαστεί σε μικρή ηλικία για ερυθρά και συνεπώς έχουν αναπτύξει αντισώματα έναντι του ιού της ερυθράς και δεν έχουν κανένα λόγο ανησυχίας. Έτσι λοιπόν, τα θετικά αντισώματα IgG σημαίνει ότι ο οργανισμός  έχει αναπτύξει αντισώματα έναντι του ιού, αυτό που λέμε ανοσία και συνεπώς είναι ένα καλό αποτέλεσμα και δεν πρέπει να σας προκαλεί καμία ανησυχία. Παρόλα αυτά οπωσδήποτε θα πρέπει να δείξετε όλα τα αποτελέσματα στον γυναικολόγο σας και να τα συζητήσετε μαζί του, εφόσον τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα πρέπει να ελέγχονται συνολικά, δηλαδή τόσο τα IgG όσο και τα IgM αντισώματα, αλλά και τα αποτελέσματα των άλλων εξετάσεων επίσης.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X