Ταλιατέλες με σπανάκι και καπνιστό σολομό

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p>Για 2 άτομα<br /><br />250 γραμμάρια <a href="http://www.sidagi.gr/section/spitika-ulika/content/spitika-zumarika-me-spanaki" target="_blank"><strong>ταλιατέλες με σπανάκι</strong></a><br />200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος<br />1 λεμόνι<br />60 γραμμάρια καβουρδισμένο κουκουνάρι<br />150 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο<br />1 πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη<br />3 κουταλιές της σούπας βούτυρο<br />200 γραμμάρια καπνιστό σολομό<br />2 κουταλιές της σούπας άνηθο<br />αλάτι<br /> </p>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις ταλιατέλες al dente για περίπου 6 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό και έπειτα τα στραγγίζετε.<br />Στο μεταξύ ψιλοκόβετε το σολομό σε λεπτές μικρές λωρίδες μαζί με την πιπεριά, ξύστε τη φλούδα του λεμονιού και ψιλοκόψτε τον άνηθο.<br /> <br />Βάλτε στη φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι με το βούτυρο και όταν λιώσει ρίξτε το σολομό, το κουκουνάρι, το σπανάκι, την πιπεριά και σοτάρετε για 4 λεπτά.<br />Ρίξτε τις ταλιατέλες στο τηγάνι, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε. Συμπληρώστε τον άνηθο και το ξύσμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.<br />Αφήστε τα ζυμαρικά για 5 λεπτά στη φωτιά ανακατεύοντας τα με δύο ξύλινες πιρούνες. Σερβίρετε αμέσως.</p>
<p> </p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</h4>
<p> </p>
<p>Sidagi.gr </p>

Σχετικά άρθρα