Αρχική / Teens / Με φλερτάρει ένας συμφοιτητής μου ο οποίος έχει σχέση. Προσπαθώ να δείξω αδιαφορία αλλά δεν μπορώ. Είμαι ερωτευμένη;
Με φλερτάρει ένας συμφοιτητής μου ο οποίος έχει σχέση. Προσπαθώ να δείξω αδιαφορία αλλά δεν μπορώ. Είμαι ερωτευμένη; thumbnail

Τίνα, 19 ετών

Με φλερτάρει ένας συμφοιτητής μου ο οποίος έχει σχέση. Προσπαθώ να δείξω αδιαφορία αλλά δεν μπορώ. Είμαι ερωτευμένη;


Ρωτά η αναγνώστρια μας Τίνα Σ.Καλησπέρα είμαι 19 χρονών και είμαι φοιτήτρια Την χρονιά που μας πέρασε υπήρξε ένα παιδί στην σχολή μου που υπήρχε κάποιο ενδιαφέρον και από τις δυο μεριές Νομίζω πρέπει να κόλλησε από την πρώτη στιγμή που με κοίταξε Όλοι την χρονιά ήταν καρφωμένος πάνω μου δεν έπαιρνε τα μάτια του από πάνω μου Εγώ εκείνη την εποχή ήμουν μόνη μου όποτε γοητεύτηκα απο το ενδιαφέρον του για εμένα Η κατάσταση είχε ως εξής Δεν βρισκόμασταν σε παρέα με το παιδί αυτό δεν μιλούσαμε συχνά οπότε δεν υπήρχε πραγματική ουσιαστική επικοινωνία υπήρχε μόνο βλεμματική επαφή Άρχισα να ψάχνω για αυτόν και στο προφίλ του ανακάλυψα πως είχε σχέση Μόλις το έμαθα ξενέρωσα γιατί ανήκει σε άλλη οπότε ακόμα και να με ενδιέφερε θα πρέπει τώρα να σταματήσει να με ενδιαφέρει γιατί ανήκει σε άλλη Σκεφτηκα πως αφού έχει σχέση δεν θα είναι σωστός αφού κοιτάει συνέχεια και εμένα Εκείνη την περίοδο με πλησίασε λίγο παραπάνω αλλά εγώ προσπάθησα να είμαι αδιάφορη για τον λόγο που ανέφερα Αυτό που μου συμβαίνει τώρα είναι πως εγώ δεν έχω ξεκολλήσει από αυτόν αν και δεν το δείχνω αν και μπορεί να του έδωσα να καταλάβει πως είμαι αδιάφορη παρόλαυτα εγώ συνεχίζω να ψάχνω το προφίλ του σχέδον κάθε μέρα εδώ και αρκετούς μήνες ακόμα και αν βλέπω φωτογραφίες με την σχέση τουνα σημειώσω πως στο προφίλ του έχει βάλει προσωπική κατάσταση ελεύθερος αλλά βάζει φωτο με την κοπέλα και με ενοχλεί και μετά γίνομαι χάλια Αλήθεια τι είναι αυτό που έχω πάθει λέγεται έρωτας ή κόλλημα και εμμονή Γιατί δεν ξεκολλάει το μυαλό μου Τι θα μπορούσα να κάνω Πως θα χαρακτηρίζατε το αγόριΑπαντάει η ψυχολόγος Κατερίνα Δημητρίου, Προσωπική συμβουλευτική-Σύμβουλος ΣχέσεωνΠεριγράφετε ένα φλερτ ή, όπως η ίδια το χαρακτηρίζεται, “ένα κάποιο ενδιαφέρον” μεταξύ εσάς και ενός συμφοιτητή σας το οποίο εξελίχτηκε για σας σε κάποιου είδους εμμονή και συγκεκριμένα πήρε την μορφή “παρακολούθησης” του facebook προφίλ του. Τα κίνητρα του συμφοιτητή σας δεν μπορούμε να τα γνωρίζουμε, μπορεί να σας κοιτούσε επειδή πίστευε ότι εσείς ελκύεστε από αυτόν, ή επειδή του άρεσε να φλερτάρετε ή ακόμα επειδή την συγκεκριμένη χρονική στιγμή είχε πράγματι την επιθυμία να σας πλησιάσει. Δεχθείτε απλά ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θέλει και γιατί ο άλλος και πότε θα μετατοπίσει το ενδιαφέρον του σε μια άλλη κοπέλα,  άλλωστε αυτό είναι το κόστος ενός τέτοιου παιχνιδιού. Και στο παιχνίδι αυτό συμμετείχατε και σεις ενώ θα μπορούσατε να το είχατε αλλάξει, να πλησιάζατε εσείς για παράδειγμα τον συμφοιτητή σας,  να του μιλούσατε για να διαπιστώσετε τις προθέσεις του ή να το τελειώνατε. Το θετικό λοιπόν για σας θα ήταν να χρησιμοποιήσετε την εμπειρία σας από την κατάσταση αυτή για να δείτε πως θα κινηθείτε την επόμενη φορά με κάποιον που σας ενδιαφέρει. 
Θα ανακάμψετε γρηγορότερα εάν καταλάβετε τι  σας έχει συμβεί με το facebook, πως δημιουργούνται οι προσδοκίες και η εμμονή με τους πρώην ή επιθυμητούς συντρόφους. Η  συναισθηματική ανάκαμψη μετά από μια συναισθηματική πληγή μπορεί να είναι πιο εύκολη εάν αποφευχθεί η επαφή μαζί του/της τόσο offline όσο και online για ένα χρονικό διάστημα. Ωστόσο, το να διατηρήσεις ως φίλο στο facebook τον πρώην ή επιθυμητό σύντροφο μπορεί να είναι βοηθητικό στην απομυθοποίησή του, να μην δημιουργηθεί δηλαδή μέσα από την απόσταση ένα γοητευτικό μυστήριο. Παρόλα αυτά, όσοι και κυρίως όσες κοιτούν συχνά το προφίλ του πρώην συντρόφου τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να μην μπορούν να ξεπεράσουν το χωρισμό, βιώνουν μεγαλύτερη αγωνία, νοσταλγία και  αρνητικά συναισθήματα. Οι τελευταίες έρευνες έχουν δείξει ότι είναι εύκολο, ιδιαίτερα για τις γυναίκες, να “κολλήσουν” στο προφίλ του πρώην ή επιθυμητού συντρόφου τους. Η αλήθεια είναι ότι αρχικά όλα ξεκινούν από μια ματιά στο προφίλ και μια πολύ υγιή ανάγκη: να μειωθεί η αβεβαιότητα που αισθάνονται, να βρουν πληροφορίες. Ωστόσο, το facebook προφίλ δεν δείχνει τον ίδιο τον άνθρωπο αλλά μια επιλεκτική παρουσίαση του εαυτού ή μια στιγμιαία έκφραση συναισθημάτων ή κάποια κομμάτια της πραγματικότητάς του. ¨Όσοι λοιπόν  παρακολουθούν το προφιλ του πρώην συντρόφου τους, ενώ αρχικά οι λίγες πληροφορίες που παίρνουν είναι βοηθητικές για να δουν με ποιον έχουν να κάνουν, στην συνέχεια, όσο περισσότερο ψάχνουν τόσο περισσότερο θέλουν να μάθουν κι’αλλα για να τον καταλάβουν. Το facebook στις περιπτώσεις αυτές οδηγεί στην εμμονή, είναι όμως ένα κουμπί και κλείνει. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X