Αρχική / Υγεία / Γυναικολογία / Έχω άστατη περίοδο και δεν ξέρω αν είμαι έγκυος. Να κάνω δεύτερο τεστ ή να επισκεφθώ τον γυναικολόγο μου;
Έχω άστατη περίοδο και δεν ξέρω αν είμαι έγκυος. Να κάνω δεύτερο τεστ ή να επισκεφθώ τον γυναικολόγο μου; thumbnail

Καίτη, 28 ετών

Έχω άστατη περίοδο και δεν ξέρω αν είμαι έγκυος. Να κάνω δεύτερο τεστ ή να επισκεφθώ τον γυναικολόγο μου;

Ρωτά η αναγνώστρια μας Καίτη Τ.


 


Καλησπέρα, τον τελευταίο 1 – 1,5 χρόνο κατά περιόδους δεν έχω κανονική περίοδο. Τον Μάιο μου βρήκαν μου βρήκαν 2 κύστες που τις πολέμησα με PRIMOLUTTON. Ιούνιο και τον Ιούλιο είχα κανονική περίοδο και μάλιστα 4 μέρες πιο νωρίς. τον προηγούμενο Σεπτέμβριο σταμάτησα την θεραπεία κορτιζόνης για αυτοάνοσο νόσημα. Τώρα έχω δέκα μέρες καθυστέρησης έκανα τεστ στις 4 μέρες κατά την διάρκεια της ημέρας και βγήκε αρνητικό. Τι πρέπει να κάνω για να δω αν είμαι έγκυος; Μήπως να ξανακάνω τεστ ή να απευθυνθώ κατευθείαν στον γυναικολόγο μου; Το στήθος μου είναι πρησμένο   εδώ και δύο εβδομάδες με πόνους χαμηλά στην κοιλιά και στην μέση μου. Όχι όμως όλες τις ώρες της ημέρας. Ευχαριστώ.


Απαντάει ο Γυναικολόγος- Μαιευτήρας, Μακρής Γιώργος- Μάριος, MD, MSc,
 

Ένα δεύτερο τεστ κυήσεως δεν είναι λάθος, αλλά οπωσδήποτε θα πρέπει να επισκεφτείτε το γυναικολόγο σας. Ένας κλινικός έλεγχος, υπερηχογραφικός γυναικολογικός έλεγχος και πιθανα ορμονολογικός έλεγχος είναι κάτι που θα πρέπει να γίνει, λόγω του ιστορικού σας. Οπωσδήποτε όμως το καλοκαίρι συνδέεται με ανωμαλίες στην περίοδο, οπότε μην ξαφνιαστείτε εάν ο έλεγχος δεν αναδείξει κάτι το παθολογικό.

 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X