Αρχική / Υγεία / Εγκυμοσύνη / Ο σύζυγός μου έχει χαμηλή κινητικότητα σπερματοζωαρίων. Ποιες είναι οι πιθανότητες να μείνω έγκυος;
Ο σύζυγός μου έχει χαμηλή κινητικότητα σπερματοζωαρίων. Ποιες είναι οι πιθανότητες να μείνω έγκυος; thumbnail

Ανθή, 32 ετών

Ο σύζυγός μου έχει χαμηλή κινητικότητα σπερματοζωαρίων. Ποιες είναι οι πιθανότητες να μείνω έγκυος;

Ρωτά η αναγνώστρια μας Ανθή Κ.Καλησπέρα, προσπαθούμε 15 μήνες για εγκυμοσύνη . Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και το πρόβλημα είναι χαμηλή κινητικότητα. Ο σύζυγος μου είναι 33 χρονών και εγώ 32. Έχει 55 κινητά με 6 ταχεία και 47 ασθενή. Πιστεύεται οτι με αυτά τα νούμερα  μπορώ να μείνω έγκυος φυσιολογικά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 
Απαντάει ο Γυναικολόγος- Μαιευτήρας, Μακρής Γιώργος- Μάριος, MD, MSc,
 


Η ανάντηση είναι ναι. Ακόμα και με αυτή την ποιότητητα σπέρματος θα μπορούσατε να πετυχετε μια κύηση. Θα μπορούσατε να περιμένετε συνολικά 2 έτη μεχρι να καταφύγετε σε βοήθεια. Βεβαιωθείται όμως από το γυναικολόγο σαςότι ακολουθείτε τα σωστά…βήματα, πχ ότι έρχεστε σε επαφή δίχως προφυλάξεις τις σωστές μέρες του κύκλου ( για κύκλο 28 ημερών, γυύρω από τη 14η μέρα του κύκλου). Εξαρτάται όμως και από τον οικογενειακό σας προγραμματισμό. Εάν σκοπεύεται να αποκτήσετε πολλά παιδιά παραπάνω από 2-3, τότε μάλλον τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.
Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X