Αρχική / Διατροφή / Θέλω να χάσω 10 κιλά σε ένα μήνα
Θέλω να χάσω 10 κιλά σε ένα μήνα thumbnail

Δέσποινα, 17 ετών

Θέλω να χάσω 10 κιλά σε ένα μήνα

Ρωτά η αναγνώστρια μας Δέσποινα Φ.


Θέλω να χάσω σε 1 μηνά και λιγότερο, 10 κιλά. Τι μπορώ να κάνω; Θέλω την βοήθεια σας.


 


Απαντά η διαιτολόγος διατροφολόγος Κυριακή ΑπέργηΚαταρχήν, ποιο είναι το τωρινό βάρος σας και ποιος ο ΔΜΣ; Ο στόχος μείον 10 κιλά είναι μέσα στα φυσιολογικά όρια; Επίσης, για ποιον λόγο επιθυμείτε μια τόσο γρήγορη απώλεια; Ένα γεγονός, πχ. ένας γάμος σε ένα μήνα, αποτελεί κίνητρο για την απώλεια βάρους, αλλά όχι για την συντήρηση του. Εξάλλου, η μέγιστη απώλεια βάρους, που μπορεί να επιτευχθεί, χωρίς να βάζουμε σε κίνδυνο την υγεία μας και με περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσουμε την απώλεια αυτή, είναι 0,5 με 1 κιλό την εβδομάδα, δηλαδή 2 με 4 κιλά το μήνα. Οι περισσότερες δίαιτες, που υπόσχονται γρηγορότερη απώλεια βάρους, έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια κυρίως σωματικών υγρών και μυϊκής μάζας, και όχι λίπους που είναι το ζητούμενο. Επίσης, δεν εκπαιδεύουν το άτομο στην σωστή διατροφή και στην υιοθέτηση νέων υγιεινών διατροφικών επιλογών, με αποτέλεσμα την επαναπρόσληψη βάρους και κυρίως λίπους. Έτσι το λίπος αυξάνεται, ενώ επειδή είναι πολύ περιοριστικές δημιουργούνται εμμονές με τρόφιμα και πιθανόν λιγούρες για όσες τροφές απαγορεύονταν και στερηθήκατε κατά το διάστημα που ακολουθείτε την δίαιτας ή ακόμα και κίνδυνος εμφάνισης βουλιμικών επεισοδίων κατά την διάρκεια αυτής.
Επομένως, προτιμείστε μια ισορροπημένη διατροφή, που σε συνδυασμό με συστηματική άσκηση, θα βοηθήσουν το σώμα σας να φαίνεται πιο σφικτό και μην κολλάτε στο νούμερο της ζυγαριάς.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X