Παραλίγο το κάζο του αιώνα!

Δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερος αγώνας πρεμιέρας στο Μουντόμπασκετ.
Όλοι περίμεναν μία εύκολη νίκη της Κροατίας επί των Φιλιππίνων και ένα παιχνίδι το οποίο θα ξεχαστεί γρήγορα. Κι όμως στον Αθλητισμό όλα μπορούν γίνουν έστω και… παραλίγο.
Το όνομα Μπλατς δεν έλεγε κάτι ούτε στον Ρέπεσα, ούτε στον Ούκιτς, ούτε στον Μπογκντάνοβιτς. Από σήμερα το μεσημέρι (30/08) όμως πιθανώς να τον βλέπουν στους εφιάλτες τους. Και αυτό γιατί ο Φιλιππινέζος σημείωσε 28 πόντους.
Η μαχητική ομάδα των Φιλιππίνων δεν τα παράτησε ποτέ, πίστεψε στη νίκη και την διεκδίκησε μέχρι να ακουστεί η τελική κόρνα από την γραμματεία. Ανάγκασε την ομάδα του Ρέπεσα να πάει στην παράταση για να πάρει τη νίκη.
Στα αγωνιστικά η πρώτη περίοδος ανήκει εξολοκλήρου στην Κροατία η οποία πολύ εύκολα βρέθηκε μπροστά με 23-9. Από την δεύτερη περίοδο όμως η ομάδα του Ρέγιες έδειξε τις διαθέσεις της. Άρχισε να παίζει άμυνα και βρίσκει δειλά δειλά τρόπους (έστω και ανορθόδοξους) για να φτάνει στο καλάθι των Κροατών. Ημίχρονο 37-31, με επιμέρους σκορ περιόδου 14-22 για τις Φιλιππίνες.
Στην τρίτη περίοδο η Κροάτες προσπάθησαν να δημιουργήσουν μία διαφορά, αλλά όποτε ξέφευγαν στο σκορ, οι Φιλιππίνες κατάφερναν να το γυρίσουν. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν την τέταρτη περίοδο από το 57-49. Και στην τελευταία περίοδο το σκηνικό που στήθηκε ήταν παρόμοιο με εκείνο της δεύτερης. Επιμέρους σκορ 14-22 και αν το σουτ του Τσαν στην εκπνοή είχε βρει στόχο οι Φιλιππίνες θα είχαν πάρει μία από τις μεγαλύτερες (αν όχι την μεγαλύτερη) νίκες της ιστορίας τους. Το παιχνίδι πάει στην παράταση και εκεί οι Φιλιππινέζοι προσπάθησαν μέχρι τελευταία στιγμή. Το τρίποντο του Μπλατς στα 40” δεύτερα, που μείωσε την διαφορά στον πόντο, τρόμαξε τους Κροάτες αλλά τελικά πήραν τη νίκη με 81-78.
Τα δεκάλεπτα: 23-9, 37-31, 57-49, 71-71, (παρ.)81-78

Σχετικά άρθρα