Τελικά… Τουρκία

Η Νέα Ζηλανδία ήθελε πολύ αλλά δεν τα κατάφερε.
Αν και ξεκίνησε πολύ καλά και προβλημάτισε του Τούρκους δεν κατάφερε να κρατηθεί μέχρι το τέλος και γνώρισε την ήττα στην πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ με 73-76.
Οι Νεοζηλανδοί αιφνιδίασαν τους Τούρκους και προηγήθηκαν από νωρίς στο σκορ. Μάλιστα έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με διαφορά 9 πόντων, 17-8. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Άταμαν κατάφερε να βρει διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι χωρίς ωστόσο όμως να μπορεί να αμυνθεί αποτελεσματικά. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τη Νέα Ζηλανδία είναι μπροστά με με 10, 38-28.
Οι Τούρκοι κατάφεραν να πλησιάσουν και να ισοφαρίσουν στην τρίτη περίοδο αλλά η ομάδα του Νέναντ Βούτσινιτς δεν κατέθεσαν τα όπλα. Το δεκάλεπτο έληξε με τη Νέα Ζηλανδία να είναι μπροστά μόλις με 4 πόντους στο 56-52. Η Τουρκία, με τον Σαβάς και τον Πρέλζιτς, να είναι οι κορυφαίοι, σημείωσε 24 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο. Από την άλλη μεριά η Νέα Ζηλανδία δεν έβρισκε τρόπους να αμυνθεί σωστά. Παρόλα αυτά είχε την ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι στην παράταση με το τρίποντο του Πένεϊ στα 7 δευτερόλεπτα, ωστόσο ήταν άστοχο. Ο Φράνκ παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ ωστόσο έκανε λάθος και ο Τουντσερί έκλεψε την μπάλα. Τελικό σκορ 73-76 και πρώτη νίκη για την Τουρκία στον τρίτο όμιλο του Μουντομπάσκετ.
Τα δεκάλεπτα: 17-8, 38-28, 56-52, 73-76
Νέα Ζηλανδία: Τάιτ, Μπάρτλετ, Πένεϊ 9, Βούκονα 4, Κένι, Ουέμπστερ 22, Αμπερκρόμπι 5, Άντονι 2, Φοτού 8, Φράνκ 5, Λόε 11, τ.Ουέμπστερ 7
Τουρκία: Οσμάν, Γκιουλέρ 8, Ερμίς, Ακιόλ 7, Έρσεκ 11, Πρέλζιτς14, Τουντσερί 6, Σαβάς 16, Γκονλούμ, Αρσλάν 7, Ασίκ 1, Αλντεμίρ 6

Σχετικά άρθρα