Ευκολη γλυκιά τυρόπιτα χωρίς φύλλο

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>200 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα</li>
<li>250 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό πλήρες </li>
<li>2 αυγά μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικά </li>
<li>2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος λιωμένο + λίγο ακόμη για το σκεύος</li>
<li>130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη για το σκεύος </li>
<li>1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ </li>
<li>2 κουτ. σούπας μέλι (για γαρνίρισμα) </li>
<li>λίγη κανέλα (για πασπάλισμα) </li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 10</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 20΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span> 45΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ, με το σύρμα, το ανθότυρο με το γιαούρτι. Ρίχνουμε στο μείγμα τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη και προσθέτουμε σταδιακά το βούτυρο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Οταν ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά, σταματάμε το μίξερ και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. Ψήνουμε το γλυκό για περίπου 45 λεπτά, έως ότου ροδίσει. Βγάζουμε την τυρόπιτα από το φούρνο, περιμένουμε 5 λεπτά, κόβουμε σε κομμάτια, περιχύνουμε με το μέλι, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.</p>
<p> Gastronomos.gr </p>
</div>

Σχετικά άρθρα