Θέλει όσους τον θέλουν, χρόνο και πάθος…

Ο Κώστας Μήτρογλου πίεσε και πέτυχε να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, δείχνοντας με κάθε τρόπο την επιθυμία του το φετινό καλοκαίρι. 
 
Ο Χοσέ Χολέβας πίεσε και πέτυχε να φύγει από τον Ολυμπιακό, δείχνοντας επίσης με κάθε τρόπο το καλοκαίρι ότι αυτό ήθελε να συμβεί. 
 
Τα πράγματα είναι απλά. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται παίκτες που θέλουν να είναι στο δυναμικό του και δεν χρειάζεται όσους το μυαλό και η σκέψη τους τους είναι σε άλλο περιβάλλον.
 
Ο Ολυμπιακός χρειάζεται επίσης χρόνο για να «δέσει» ως ομάδα, κάτι που είναι φυσιλογικό με τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ και την παρουσία παικτών που έχουν λίγο καιρό στην ομάδα (Ντουρμάζ) ή στην Ευρώπη (Μπενίτες). 
 
Επίσης: Σε πόλλούς από εμάς μοιάζουν λανθασμένες κάποιες επιλογές του Μίτσελ στους αγώνες. Το ότι π.χ. δεν βάζει βασικό τον Αβραάμ και προτιμά τον Μποτία, ότι βιάστηκε να ρίξει από την αρχή τον Ντουρμάζ, ότι δεν έπρεπε στο Αγρίνιο να αφήσει στον πάγκο τον Κασάμι και πολλά ακόμη… Ο Μίτσελ ζητάει εμπιστοσύνη και «δείχνει» την περυσινή σεζόν και την εξέλιξή της. Νομίζω ότι δικαιούται αυτή την εμπιστοσύνη εκ μέρους μας. 
 
Στο Αγρίνιο ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός. Μπορούσε, πάντως, άνετα να νικήσει εάν είχε πάρει τα δύο πέναλτι από τον Παππά, εάν δεν έπαιζε με δέκα στη φάση της ισοφάρισης, εάν ο Διαμαντάκος και ο Μποτία δεν είχαν νικηθεί στο τετ-α-τετ με τον Ράφαελ πριν από την ισοφάριση…
 
Η απώλεια των δύο βαθμών δεν είναι ωστόσο μεγαλύτερη ζημιά από τους τραυματισμούς του Μανιάτη και του Εντινγκά που έγιναν θύματα του «πάθους» που υπήρχε σε γήπεδο αλλά και εξέδρα σε βάρος του Ολυμπιακού. 
 
Στο Αγρίνιο ο Ολυμπιακός έμαθε ότι θα πρέπει να γίνει πιο ανθεκτικός σε τέτοιου είδους σε βάρος του αντιδράσεις. Και, σε πιο λεπτομέρεια, ότι χρειάζεται δουλειά στην αντιμετώπιση των αντίπαλων στημένων, διότι πριν από το γκολ του Κούσα είχε προειδοποιηθεί σε αρκετές περιπτώσεις φάουλ ή κόρνερ. Κι οι αντιδράσεις της άμυνας σε αυτές τις φάσεις σχεδόν ποτέ δεν ήταν σωστές. 
 
Η διακοπή του πρωταθλήματος για την Εθνική θα ήταν μια καλή ευκαιρία για εξτρά προετοιμασία, μόνο που σχεδόν όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι διεθνείς και θα λείπουν αρκετές μέρες από το Ρέντη, την ώρα που η πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ πλησιάζει. Ο Μίτσελ πιστεύει ότι έχει τις λύσεις κι ότι θα εμφανίσει εναντίον της Ατλέτικο έναν πολύ δυνατό Ολυμπιακό.
 
Αν μη τι άλλο, όλα αυτά έχουν μεγάλο ενδιαφέρον…

Σχετικά άρθρα