Ο Γιαννακίδης πρώτος Έλληνας του Κόροιβου

Ο Μιχάλης Γιαννακίδης είναι η πρώτη ελληνική μεταγραφή του «νεοφώτιστου» στην Basket League ΟΠΑΠ Κόροιβου Αμαλιάδας, μετά από εκείνες του Βόσνιου Σάσα Βασίλιεβιτς και του Αμερικανού Τζος Μαγκέτι.
Ο 26χρόνος γκαρντ αγωνίστηκε την προηγούμενη σεζόν στα Τρίκαλα, ενώ την τριετία 2009-2012 συνεργάστηκε στον ΠΑΟΚ με τον προπονητή του Κόροιβου Χάρη Μαρκόπουλου, ο οποίος εκείνο το διάστημα ήταν συνεργάτης του πατέρα του, Σούλη, στην τεχνική ηγεσία του «Δικέφαλου».
Η ανακοίνωση της ομάδας της Αμαλιάδας:
«Ο Κόροιβος ανακοινώνει την απόκτηση του 26χρονου σούτινγκ γκαρντ, Μιχάλη Γιαννακίδη.
Ο νέος παίκτης της ομάδας ξεκίνησε την καριέρα του από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, απ’ όπου βρέθηκε το καλοκαίρι του 2006 στη ΜΕΝΤ. Οι εμφανίσεις του με τους Θεσσαλονικείς στην Α2 ήταν εντυπωσιακές και το 2008 μετακόμισε στον ΠΑΟΚ, όπου είχε αξιόλογη παρουσία μέχρι το 2012 που αποχώρησε για να μετακομίσει στον Ίκαρο. Μετά τους Καλλιθεάτες βρέθηκε στα Τρίκαλα, όπου βοήθησε σημαντικά στην παραμονή τους στην Α1, έχοντας κατά μέσο όρο 4,6 πόντους, 1,6 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ ανά αγώνα.
Ο Μιχάλης Γιαννακίδης είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές μας ομάδες, ενώ συν τοις άλλοις έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων το 2009 με την φανέλα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.
Who is who
Όνομα: Μιχάλης Γιαννακίδης
Ημ. Γέννησης: 6/4/1988
Θέση: γκαρντ
Ύψος: 1,93μ.
 Προηγούμενες ομάδες: Μαντουλίδης, ΜΕΝΤ, ΠΑΟΚ, Ίκαρος Καλλιθέας, Τρίκαλα».

Σχετικά άρθρα