Αναστασίου: «Τέτοια ματς πέρσι τα χάναμε»

Στην αντίδραση της ομάδας του μετά το γκολ που δέχθηκε από τον Πανιώνιο, στάθηκε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου.

«Δώσαμε τέταρτο παιχνίδι μέσα σε δέκα μέρες και θέλαμε να κλείσουμε με νίκη το σερί αγώνων. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Δεύτερο ματς που στο πρώτο ημίχρονο δεν βγάζουμε καθόλου ενέργεια. Στο δεύτερο ανεβήκαμε, πήγαν πιο κοντά οι γραμμές και νομίζω ότι για 20 λεπτά χάσαμε αρκετές ευκαιρίες. Όσο πήγαινε προς το τέλος το παιχνίδι, φαίνονταν ότι θα πέρναμε τη νίκη. Δεχθήκαμε γκολ και το σημαντικό είναι ότι σε τέτοια χρονική στιγμή και χωρίς κόσμο, τα παιδιά έβγαλαν ενέργεια, πάθος και καταφέραμε να γυρίσουμε το σκορ. Μια δίκαιη νίκη 100% βάσει εικόνας του αγώνα. Είναι σημαντικό ότι πήραμε γκολ και από άλλους παίκτες. Δείχνει ότι η ομάδα έχει ψυχή και δυνατότητες. Είναι επίσης σημαντικό να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες για να μην φτάνουμε σε τέτοια κατάσταση. Έχουμε μια εβδομάδα ρεπό να ξεκουραστούμε. Τόνισα στα παιδιά να αναρωτηθούν πόσο ψηλά πιστεύουν ότι μπορεί να πάει η ομάδα», ήταν ο πρόλογος του Αναστασίου.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού εξέφρασε παράπονα για το γεγονός ότι οι έμπειροι παίκτες δεν κατευθύνουν τους συμπαίκτες τους. «Δουλεύουμε σε πάρα πολλά πράγματα και προσπαθούμε να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς. Μας λείπει λίγο η έλλειψη προσωπικότητας σε αυτά τα ματς. Δηλαδή κάποιος να πάρει πρωτοβουλία και να κατευθύνει τους συμπαίκτες του. Ενώ έχουμε έμπειρους με παρουσία σε μεγάλες διοργανώσεις, δεν έχουμε την ηγετική προσωπικότητα όταν το πράγμα στραβώνει ώστε να κατευθύνει τους συμπαίκτες του. Δεν στηριζόμαστε σε έναν αλλά στο σύνολο», τόνισε.

Για τα περί μεταγραφικής ενίσχυσης ο Αναστασίου υπογράμμισε: «Από τη στιγμή που ήρθε ο τραυματισμός του Μπεργκ, το οποίο συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, θα ήταν σημαντικό εάν φέρναμε ή εάν φέρουμε κάποιον παίκτη που θα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και είναι διαφορετικά από αυτά που έχουμε για να έχουμε διαφορετική προσέγγιση τακτικά. Το να βρούμε έναν έτοιμο αγωνιστικά -γιατί να πάρουμε και να είναι έτοιμος σε 4-5 εβδομάδες δεν έχει ουσία- αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο. Ειδικά τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών. Εισήγησή μου στη διοίκηση είναι ότι εάν βρεθεί κάτι με τα χαρακτηριστικά που θέλουμε και είναι συμβατό στα οικονομικά μας δεδομένα, να προχωρήσουμε. Σε άλλη περίπτωση δεν υπάρχει λόγος να φορτώσουμε την ομάδα με ένα παίκτη ακόμα».

Για τα χαμένα πρώτα ημίχρονα των τελευταίων αναμετρήσεων ο Αναστασίου έδειξε προβληματισμό. «Δουλεύουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι. Στο πρώτο ημίχρονο ενώ πρεσάραμε ψηλά, οι αποστάσεις με την άμυνά μας και τους μέσους ήταν τεράστια. Εκεί υπήρχε κενό. Χρειάζεται κατεύθυνση μέσα από την ομάδα, να πάρουν πρωτοβουλία και να κατευθύνουν κάποιους άλλους. Σήμερα ήταν περίεργη η κατάσταση στο πρώτο ημίχρονο γιατί η Λεωφόρος μας δίνει άλλη ώθηση και από τη στιγμή που παίζουμε χωρίς κόσμο δεν ήταν κάτι ευχάριστο. Να πω ότι δεν είμαστε προπονημένοι δεν ισχύει. Να πω ότι δεν είμαστε προετοιμασμένοι για το ματς δεν ισχύει. Ήταν έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και ψυχολογική κούραση. Πετάξαμε ένα ημίχρονο τσάμπα αλλά μετράει ότι κερδίσαμε παιχνίδι που θα μπορούσαμε να καθαρίσουμε από την αρχή», επεσήμανε.

Οι αντίπαλοι μπορούν πια να «διαβάσουν» το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. «Είναι φυσιολογικό με τις αναλύσεις που γίνονται να μας ξέρουν. Είναι σημαντικό πώς θα είμαστε εμείς και πώς οι αντίπαλοι. Είπα στα παιδιά ότι ενώ ακούγεται στον ελληνικό χώρο ότι υπάρχουν ποιοτικότερες ομάδες από τον Παναθηναϊκό, βλέπω ότι οι αντίπαλοι παίζουν με πέντε αμυντικούς. Δεν ξέρω εάν προσπαθούν να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Προσπαθούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Η έλλειψη του Μπεργκ δεν μας βοηθάει να είμαστε τόσο οργανωμένοι τακτικά γιατί προσπαθούμε να βγάλουμε ταχύτητα. Σημαντικό είναι ότι ο Πέτριτς έβγαλε 90 λεπτά. Δουλεύουμε με τα άλλα παιδιά, με τον Καρέλη και τον Κλωναρίδη. Μας ενδιαφέρει να κερδίζουμε και να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Το γεγονός αυτό είναι μείον στο ελληνικό πρωτάθλημα», είπε.

Αναφορικά στην ετοιμότητα του Βαλμίρ Μπερίσα τόνισε: «Δουλεύει. Έχει θέληση, δυνατότητες. Θα τον δούμε το Σάββατο στο φιλικό (σ.σ. απομένουν λεπτομέρειες για ματς με τη ρουμανική Πετρολούλ στις 8 μ.μ. στη Λεωφόρο) και από εκεί και πέρα είναι καθαρά στη δική του διάθεση να δουλέψει και να δείξει ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι. Ταιριάζει στα χαρακτηριστικά που θέλουμε απλά του λείπει η εμπειρία. Μεγαλώνοντας σε τέτοιο περιβάλλον και τέτοια ηλικία, χρειάζεται χρόνο. Σημαντικό έχουμε καλό κλίμα και τα παιδιά τον έχουν αγκαλιάσει. Είναι φορ περιοχής».

Σχετικά με την ευκολία που δέχεται γκολ ο Παναθηναϊκός, ο Αναστασίου υπογράμμισε: «Όταν τρώμε γκολ είναι όλη η ομάδα και όταν βάζουμε πάλι όλη η ομάδα. Αυτό δυστυχώς είναι ένα πρόβλημα. Αν γυρίσετε πίσω το χρόνο θα δείτε ότι και πέρυσι στο πρώτο μισό είχαμε ακριβώς τις ίδιες συνθήκες. Στα πρώτα ματς δεν έχουμε βρει τη σταθερότητα γιατί κάποιοι παίκτες μας έχουν προβλήματα τραυματισμών όπως ο Κουτρουμπής. Άμυνα κάνει όλη η ομάδα και όταν μπροστά οι επιθετικοί μας κάνουν καλύτερη άμυνα, νομίζω οι κίνδυνοι θα περιοριστούν στο ελάχιστο. Είναι ο ενθουσιασμός που υπάρχει. Το εύκολο είναι να κρεμάσουμε τους παίκτες. Εγώ δεν θα το κάνω ποτέ. Όλοι προσπαθούν για να γίνουν καλύτεροι και εμείς είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε».

Η ανατροπή που έκανε ο Παναθηναϊκός στο ματς, έκανε τον Αναστασίου να παρατηρήσει ότι «είναι πολύ ενθαρρυντικό. Μεγάλο κέρδος για μας ότι πέρυσι στην αρχή της σεζόν τέτοια ματς τα χάναμε. Η ομάδα αρχίζει να ωριμάζει».

Μετά τον πρώτο αγωνιστικό μήνα του Παναθηναϊκού, ο Αναστασίου έκανε και ένα μίνι απολογισμό. «Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια και τη θέληση να πετύχουμε πράγματα. Έχει φανεί σε όλα τα παιχνίδια ακόμα και με τη Σταντάρ που χάσαμε ήμασταν άτυχοι στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, την κάναμε να φαίνεται μικρή. Αρχίζουν και άλλοι παίκτες να σημειώνουν γκολ. Σε αυτό που δεν είμαι τόσο ικανοποιημένος είναι από την αντίδρασή μας μέσα στο παιχνίδι. Χάνουμε πολλές μπάλες. Εάν θέλουμε να κερδίζουμε τη μπάλα πρέπει να έχουμε πιο ακαριαία αντίδραση. Δουλεύουμε και αυτό πιστεύω ότι θα αποτελέσει παρελθόν για μας. Είναι σημαντικό όλη τη χρονιά να γινόμαστε καλύτεροι παιχνίδι το παιχνίδι».

Σχετικά άρθρα