Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / 5 «κόκκινες γραμμές» για το Παρίσι
5 «κόκκινες γραμμές» για το Παρίσι  thumbnail

5 "κόκκινες γραμμές" για το Παρίσι

Με πέντε "κόκκινες γραμμές" στα εργασιακά, τους πλειστηριασμούς και τις φορολογικές ελαφρύνσεις θα προσέλθει το κυβερνητικό κλιμάκιο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, έχοντας ως βασικό στόχο οι συζητήσεις στο Παρίσι να αποτελέσουν το πρόκριμα για την αναδιάρθρωση του χρέους και την απαγκίστρωση από τα μνημόνια.

Εκτός από το επικοινωνιακό μήνυμα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση με την πρώτη συνάντηση των δύο πλευρών σε ουδέτερο έδαφος, η Αθήνα θα επιδιώξει να αποκομίσει τα μέγιστα ενόψει των συζητήσεων που θα ακολουθήσουν στο δεύτερο 15ήμερο του Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα.

Στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, το κυβερνητικό κλιμάκιο -με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη- θα επιδιώξει να αποσπάσει τη δέσμευση της ευρωζώνης για τη διαμόρφωση ενός σαφούς χρονοδιαγράμματος σε ό,τι αφορά τις επόμενες κινήσεις των δανειστών. 

Είναι γεγονός ότι η ευρωζώνη αποφεύγει να ξεκαθαρίσει τις δράσεις που θα αναλάβει για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους και το είδος της σχέσης που θα υπάρξει μετά τη λήξη του τρέχοντος μνημονίου, παραπέμποντας κάθε φορά στις συζητήσεις που θα γίνουν στο τέλος του έτους.

Παρά το γεγονός ότι από την πλευρά των πιστωτών η συνάντηση των Παρισίων εμφανίζεται ως "τυπική προπαρασκευαστική διαδικασία", η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να θέσει ζητήματα προς επίλυση.
 
Οπως αναφέρουν πηγές τόσο από το Μαξίμου όσο και από το υπουργείο Οικονομικών, στην ατζέντα των συζητήσεων με τους επικεφαλής της τρόικας θα τεθούν οι εξής "κόκκινες" γραμμές:

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ της Realnews

                            


 


Real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X