Τρίποντο και… Αργεντινή

Καρδιοχτύπησε, αλλά τελικά η Αργεντινή κατάφερε στον διαγωνισμό τριπόντων που στήθηκε, να φανεί πιο ψύχραιμη και να πάρει τη νίκη απέναντι στις ψυχωμένες Φιλιππίνες με 85-81.
Οι Φιλιππίνες παρέσυραν σε έναν τρελό ρυθμό την Αργεντινή και αιφνιδίασαν ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν και πήραν διαφορά 10 πόντων. Με εκπληκτικά ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα ήταν οι κυρίαρχοι των πρώτων λεπτών. Και όλα αυτά χωρίς τον μεγάλο αστέρα, Μπλατς, ο οποίος μόλις σε 1.30 φορτώθηκε με 2 φάουλ. Η Αργεντινή πάντως βρήκε τον τρόπο με τον Χέρμαν και τον Καμπάτζο να μειώσει και να κλείσει την πρώτη περίοδο υπολειπόμενη 3 πόντους, 25-22. Ο ρυθμός έπεσε κάπως στο δεύτερο δεκάλεπτο, ωστόσο οι Φιλιππινέζοι έπαιζαν με τρομερή ενέργεια και αμύνονταν σωστά με αποτέλεσμα η μπάλα να μην μπορεί να περάσει στη ρακέτα. Η ομάδα του Χούλιο Λάμας, επιδόθηκε σε… διαγωνισμό τριπόντων χωρίς όμως να είναι εύστοχοι. 1.17 πριν το ημίχρονο, για πρώτη φορά η Αργεντινή πέρασε μπροστά στο σκορ με τα δύο εύστοχα τρίποντα των Πριτζιόνι και Μάτα. Σερί 12-0 για τους Λατινοαμερικάνους και έτσι το ημίχρονο έκλεισε με τους Αργεντινούς να είναι μπροστά με 43-38.
Ένα τρίλεπτο καλής άμυνας για την Αργεντινή, κακών επιλογών των Φιλιππίνων και καλής επιθετικής λειτουργείας, κυρίως με τον Σκόλα, ήταν αρκετό για τους παίκτες του Λάμας ώστε να χτίσουν διαφορά 15 πόντων. Σε διαγωνισμό τριπόντων εξελίχθηκε πάντως το τρίτο δεκάλεπτο με την Αργεντινή να έχει σουτάρει 29 σουτ τριών πόντων έναντι 25 των δύο. Εκπληκτικό το ποσοστό και των Φιλιππίνων με 47% στα τρίποντα. Το δεκάλεπτο έκλεισε τελικά στους 10, 71-61. Το ίδιο ακριβώς μοτίβο και στην τέταρτη περίοδο με τους παίκτες των δύο ομάδων να εξαπολίουν τρίποντες βόμβες. Πότε ήταν εύστοχοι οι Αργεντινοί, πότε οι Φιλιππινέζοι και οι διαφορές χτίζονταν και διαλύονταν σε δευτερόλεπτα. Τρελός ρυθμός στον αγώνα, αν αναλογιστεί κάνει ότι έγιναν 65 τρίποντες προσπάθειες, εκ των οποίων 28 εύστοχες. Φοβερό φινάλε στον αγώνα, με του Γουίλιαμ να κάνει λάθος στα 12 δεύτερα πριν το τέλος και ουσιαστικά να καταδικάζει την ομάδα του. Ο Νοτσιόνι ήταν εύστοχος στις βολές και έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα για την πρώτη νίκη των Φιλιππίνων στο Μουντομπάσκετ. Τελικό σκορ 85-81 και δεύτερη νίκη σε τρία παιχνίδια για την Αργεντινή.
Κορυφαίος για τους νικητές ο Σκόλα με 19 πόντους και ο Νοτσιόνι ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά απέναντι στον Μπλατς. Για του ηττημένους πολύ καλός ήταν ο Αλαπάγκ με 15 πόντους και 5/7 τρίποντα και ο Ντε Οκάμπο με 18 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 22-25, 43-38, 71-61, 85-81
Αργεντινή (Λάμας): Σκόλα 19, Μάτα 17, Καμπάτζο 9, Πριτζιόνι 8, Λαπροβίτολα 10, Γκουτιέρεζ 3, Ντέλια, Χερμάν 10, Νοτσιόνι 9, Σάφαρ
Φιλιππίνες (Ρέγιες): Άλαπαγκ 15, Τενόριο 3, Τσαν , Ουίλιαμ 11, Ντάβιντ, Ντε Οκάμπο 18, Νόργουντ 6, Μπλατς 14, Φαγιάρδο 6, Ντάλισταν 6, Αγκουιλάρ 2, Πίνγκρις

Σχετικά άρθρα